Women to watch: Karolin Van Loon en Corinne Van Havre
© Karolin Van Loon

Women to watch: Karolin Van Loon en Corinne Van Havre

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan twee vrouwen, Karolin Van Loon en Corinne Van Havre.

Karolin Van Loon en Corinne Van Havre

  • 45 en 46 jaar
  • Ontwerpsters van Embrace. Het gouden duo bracht hun kennis over ontwerpen van juwelen en interieurdecoratie samen in Embrace, een spiegel én sculpturaal interieurobject.
  • Opleiding: Beide vrouwen studeerden een opleiding in interieur. Corinne studeerde interieurontwerp aan het College of Advertising and Design in Brussel, Karolin studeerde interieurarchitectuur in Antwerpen. Corinne vervolledigde haar opleidinglijstje met een opleiding Kunstgeschiedenis in Londen.
  • Carrière: Corinne werkte na haar opleiding lange tijd bij Sotheby’s in Brussel, een internationaal veilingshuis. In 2003 waagde ze de sprong en lanceerde ze haar eigen merk LaLouL, een Belgisch interieurlabel. Karolin begon als interieurarchitect en deed dit 10 jaar lang. In 2014 maakte ze een carrièreswitch en lanceerde ze een eigen juwelenmerk onder haar persoonlijke naam. Doorheen de jaren hebben ze beiden een rijke kennis aan ervaring opgedaan en is hun interesse in schoonheid, in al zijn vormen en gedaanten, alleen maar intenser gegroeid.
  • Motto: Karolin en Corinne verwoorden hun levensmotto op een andere manier, al is er een rode draad zichtbaar. Corinne verwoordt het als volgt: Don’t be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” Bij Karolin klinkt het zo: “Comparison is the thief of joy. Niet vergelijken, gewoon je eigen ding doen zowel privé en professioneel.”
  • Hun sterkte: Het idee dat beide vrouwen dagelijks opstaan met een hart voor wat ze doen, maakt hen bijzonder en bewonderenswaardig. Keihard werken schrikt hen niet af, integendeel ze bruisen van de energie om hun merk de uitstraling te bieden die het verdient.
/

Why power women

Karolin Van Loon

Waarom kozen we deze week voor Corinne Van Havre en Karolin Van Loon? Heel simpel… beide vrouwen durfden al eerder een grote stap te zetten in de ondernemerswereld voor hun eigen merk, en deden dit met Embrace nog eens opnieuw. Ze schoven de koppen bijeen en bedachten een uniek interieurobject, dat niet enkel een eyecatcher vormt in ieder interieur, er schuilt ook een verhaal achter. De twee vriendinnen inspireerden en versterkten elkaar voor dit stuk, elk vanuit hun eigen discipline en ervaring. Door appreciatie te hebben voor eenieders stijl en creativiteit, ontwikkelden ze een idee van onschatbare waarde: een mooie creatie met emotionele waarde. Corinne liet zich inspireren door de armbanden van Karolin. Ze nam de vorm als basis en ontwierp hiermee het concept van Embrace. Met liefde, maar vooral véél respect langs beide kanten werd de samenwerking een succes.

/

‘Embrace’

Het interieurobject dat Karolin en Corinne samen ontwierpen, vormt een spiegel bestaande uit twee delen. Het ene deel vormt de spiegel en het andere deel bestaat uit agaat geode. Agaten zijn aardende stenen die zowel emotioneel, fysiek als intellectueel evenwicht scheppen. Zo kunnen ze je fysieke energie centraliseren en stabiliseren. De betekenis ligt volledig in lijn met wat Karolin en Corinne met Embrace trachten te verwezenlijken: een knap object aanbieden dat voor iedereen een speciale betekenis of interpretatie kan hebben. Het object bestaat uit bi-color objecten en juwelen. De combnatie van inox met een messinglaag stralen een perfecte balans van zilver en goudkleur uit. Wie zo eentje in huis haalt, voelt zich meteen in zijn nopjes. Zowel door de positieve energie die het uitstraalt als door de esthetiek van het object. Het geeft je interieur meteen wat meer pit.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Jasmien Hoffmann; Woman to watch: Louise Buys; Woman to watch: Belgisch turnster Nina Derwael op de Olympische Spelen.

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corinne Van Havre, Embrace, Karoline Van Loon, Woman to watch.