Woman to watch: Jasmien Hoffmann
© Nicolas Malaise

Woman to watch: Jasmien Hoffmann

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Jasmien Hoffmann.

Jasmien Hoffmann

  • 29 jaar
  • Gent
  • Jasmien is eigenares van een hippe kapperszaak genaamd Studio Gaga.
  • Opleiding: Jasmien behaalde een masterdiploma in de opleiding Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Daarna studeerde ze voor kapper en deed ze verschillende bijscholingen nationaal en internationaal, zoals bij Sophia Hilton in Not Another Salon te Londen.
  • Carrière: Nadat ze met trots haar masterdiploma behaalde, startte ze met goede moed aan een job bij een lifestyle magazine. Een droomjob voor velen, maar niet haar droomjob. Altijd droomde ze ervan om kapster te worden en dat werd werkelijkheid na haar avondopleiding. Ze begon iets later aan haar eerste kappersjob in een kapsalon in Mariakerke. Tal van ervaringen deed ze daar op tot ze vorig jaar verliefd werd op een pand in Gent. The right time had arrived en zo startte ze haar avontuur als onderneemster van een eigen kapperszaak.
  • Motto: “Blijf trouw aan jezelf.”
  • Haar sterkte: Jasmien is een vrouw die weet wat ze wilt. Ze loopt niet weg van haar dromen, maar tracht ze net na te jagen. Iets dat juist aanvoelt, daarvoor moet je durven gaan. En Jasmien deed dat. Exact dat. Met haar spaarcenten in de hand en met vertrouwen in haar eigen kunnen, begon ze aan een nieuw avontuur.
/

Why a power woman

Nicolas Malaise

Waarom kozen we deze week voor Jasmien Hoffmann? Heel simpel… Jasmien is een vrouw met ‘ballen’. Met een hart vol passie start ze iedere dag haar werkdag. De lockdowns van de voorbije twee jaar hebben haar nog eens extra laten inzien dat haar job, meer is dan een job. “Het is mijn hobby, mijn sociaal contact, mijn passie.” Wat haar nog dat tikkeltje meer siert is de manier waarop ze haar job combineert met de liefde voor haar zoontje. Ze beschouwt hem als haar muze, haar inspiratiebron. Dankzij hem leerde ze hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan mentaal welzijn, wat ze vervolgens integreerde in haar concept. Met haar eigen zaak tracht ze een safe space te creëren, waar klanten zich op hun gemak voelen, vanaf de eerste seconde dat ze binnenwandelen tot uren, dagen en zelfs dagen nadien. Een genderneutrale pricing en de mogelijkheid tot een stille afspraak vormen hier bovenop de kers op de taart.

/

Studio Gaga

Niet enkel de naam, maar ook de klantvriendelijkheid en de producten zijn bijzonder bij kapperszaak Studio Gaga. Op een gevoelsmatige manier maakt Jasmien een meesterwerk van je haardos. Een coupe die past bij je gezicht én je persoonlijkheid. Jasmien hecht veel belang aan het mentale welzijn van mensen, ze vindt niets zo ongemakkelijk dan een klant die zich niet comfortabel voelt. Met die reden biedt ze ook stille afspraken aan die iedereen, zowel extraverte, introverte als ambiverte personen op hun gemak stellen. Het idee is heel simpel: ‘Als je niet wil praten, dan praten we niet. Ik knip, jij ontspant.’ Tot slot is er nog één iets: Jasmien werkt met R+Co producten, gecreëerd door een kapperscollectief. Ze zien er niet enkel goed uit, ze ruiken ook fantastisch lekker en maken hun beloftes waar. Iedere formule is vrij van parabenen, minerale olie of andere mogelijke schadelijke ingrediënten. Bovendien zijn de productjes ethisch verantwoord en is het hele assortiment vegan en cruelty free. Hoog tijd voor een kappersbezoek!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Studio Gaga (@studiogagagent)

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Louise Buys; Woman to watch: Belgisch turnster Nina Derwael op de Olympische Spelen; Woman to watch: skateboarder Lore Bruggeman op de Olympische Spelen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Jasmien Hoffmann, Kapper, Ondernemer, Studio Gaga.