Woman to watch: Louise Buys
© Aline Kraus

Woman to watch: Louise Buys

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Louise Buys.

Louise Buys

  • 25 jaar
  • Antwerpen
  • Louise zet het werk van haar ouders verder: VCRB Gallery. Dit doet ze onder meer met het nieuwe initiatief The Platform, waarmee ze jonge mensen op weg wil helpen in de kunstwereld.
  • Opleiding: Louise deed een opleiding Human Resources & Sales aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.
  • Carrière: Na haar opleiding begon Louise als HR consultant. Hoewel ze hiervoor gestudeerd had en ze hierin vervolgens aan de slag ging, bleek dit niet haar ding. Ondernemen zit in haar bloed en daarmee wou ze ook iets doen in de toekomst. Al is fulltime ondernemen geen makkie, zeker niet als je nog maar net aan je carrière begint. Zo startte ze parttime in de galerie van haar ouders in combinatie met een parttime job in de HR. In juli maakte ze haar droom waar en begon ze fulltime in de galerie, met haar nieuwe initiatief The Platform.
  • Motto: “Waar een wil is, is een weg. Als je echt iets wilt, dan is niets te moeilijk.”
  • Haar sterkte: Louise is een leergierige jonge vrouw die niet gemakkelijk opgeeft. Hard werken schrikt haar niet af, wat als ondernemer een noodzakelijke eigenschap is. Ze is zich ervan bewust dat velen enkel het mooie plaatje zien van een galerist, maar dat laat haar niet weerhouden om haar droom waar te maken. Het is niet enkel een rustige en glamoureuze job, ook hard labeur zoals het verslepen van zware beelden of het opstellen van beurzen horen erbij.
/

Why a power woman

Aline Kraus

Waarom kozen we deze week voor Louise Buys? Heel simpel… Louise bevindt zich aan het begin van haar jonge leven. De eerste stappen richting de ondernemerswereld heeft ze vorige maand gezet, maar ze wil nog zoveel bereiken met The Platform en de galerie. Haar grootste drijfveer is jonge artiesten op weg helpen in hun artistieke ontplooiing. Hiervoor houdt niets haar tegen, ook geen schrik voor het onbekende. Integendeel, ze wil haar contacten net internationaal uitbreiden. Ze denkt vooruit met een winnaarsmentaliteit en tracht zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten op deze manier op de kaart te zetten. Voor haar is het leven een leermoment, net zoals de stappen en keuzes die je maakt. Elke keuze heeft zijn gevolgen, dat kan positief of negatief zijn. Het belangrijkste is dat je er uit leert en de toekomst met open armen omarmt.

/

VCRB Gallery x The Platform

Twintig jaar geleden startte Louise’s moeder samen met Louise’s vader een galerie, de VCRB Gallery. Dit jaar vieren ze hun twintigjarig jubileum met een nieuwe locatie, een nieuwe naam en een nieuw concept, genaamd The Platform. Dat project is eigen aan Louise en opent zijn deuren op 9 september met een groepstentoonstelling van 3 jonge en getalenteerde dames. Louise heeft dankzij haar gepassioneerde ouders en grootouders zelf haar passie voor kunst ontdekt. Met als positieve wending dat ze mee in de galerie stapt en een nieuw concept ontwikkeld heeft. The Platform ontsproot zich door het feit dat er een gemis is aan jonge artiesten in de galerie. En het is nu of nooit: ze zijn met drie ondernemers, dus het is tijd om dit project uit te werken en het de aandacht te geven die het verdient.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door vcrb gallery (@vcrbgallery)

“Jonge kunstenaars zijn de toekomst en worden jammer genoeg niet altijd op de juiste manier begeleid. Met The Platform zetten we hen graag in de kijker!”. Het werk van haar ouders voortzetten, is voor Louise heel belangrijk. Ze omschrijft de galerie als een deel van het gezin, een hardwerkend familiebedrijf dat nooit of te nimmer verloren mag gaan.

Lees meer Marie Claire op: Deze kapsels uit de jaren zeventig maken een comeback; Alles wat je wil weten over het eigen luxemerk van Frank Ocean; Woman to watch: Belgisch turnster Nina Derwael op de Olympische Spelen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Louise Buys, The Platform, VCRB Gallery, Woman to watch.