Woman to watch: Griet Aesaert
© Charite Smet

Woman to watch: Griet Aesaert

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Griet Aesaert.

Griet Aesaert

  • 36 jaar
  • Gent
  • Oprichtster van het merk Aesaert: handgemaakte lederen tassen.
  • Opleiding: studeerde de opleiding architectuur in Gent en volgde daarna een opleiding lederbewerking. Hierdoor ontpopte haar voormalige merk “Zwei-weg”.
  • Carrière: Griet werkte tien jaar als architect, waarvan 3 jaar in Zwitserland en 7 jaar in België bij Stephanie Beel. In 2014 startte ze haar eigen atelier, Aesaert, waar ze lederen handtassen met de hand maakt.
  • Motto: “Alles komt altijd goed – op gelijk welke manier: Soms lopen dingen anders dan gedacht en heb je een tegenslag, maar alles komt goed. Soms gewoon op een andere manier dan je gepland had.”
  • Haar sterkte: “Ik ben geen ‘ondernemer’ maar ik zit wel vol ideeën en ga elke kans grijpen. Risico’s ga ik niet snel nemen.”
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A E S A E R T – Bags (@aesaert_)

Waarom kozen we deze week voor Griet Aesaert? Heel simpel… Griet gaat 200 procent voor haar merk. Lange tijd heeft ze haar hobby gecombineerd met een job als architect, maar haar passie voor leder en duurzaamheid is zo groot, dat ze droomde van een eigen atelier. En die droom werd werkelijkheid: atelier Aesaert. Een handtassenmerk waar je gelukkig van wordt.

Door haar job als architect, heeft Griet zichzelf goed leren kennen en weet ze wat ze echt wil. De overstap naar een eigen atelier heeft ze zich nog geen dag beklaagd, in tegendeel ze is intens dankbaar voor de voldoening die ze krijgt van haar merk als van de tevredenheid van haar klanten. Niet alles ging altijd van een leien dakje, maar Griet heeft een positieve ingesteldheid en probeert enkel energie te steken in dingen en mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Charite Smet

/

Aesaert

In 2014 richtte Griet haar atelier Aesaert op, wat vier jaar later haar fulltime job werd. Het begon als een hobby met kleine bestellingen in combinatie met een vaste job, maar groeide geleidelijk aan tot een duurzaam handtassenlabel. Tot nu toe maakt Griet bijna alles zelf, al is de vraag soms te groot voor één persoon waardoor ze sommige tassen uitbesteedt. Aesaert staat voor duurzame, tijdloze tassen gecombineerd met een beetje goud. Alle materialen zijn van Belgisch vegetaal gelooid leder, afkomstig van de looierij van Delvaux en Louis Vuitton, en verlangen dat tikkeltje goud voor een zachtere toets.

Op lange termijn hoopt Griet een groot atelier te kunnen verwezenlijken waarin je van naaldje tot draadje het hele productieproces van een tas kan meevolgen. In die tussentijd geeft Griet in niet-coronatijden ook workshops waarin je ondergedompeld wordt in haar wereld van leder. Op dit moment biedt ze een alternatief aan: zelfbouwpakketten, een starterskit om thuis je eigen handtas te maken.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Isabelle Bollaert; Woman to watch: Marie Martens; Woman to watch: Klaartje Mertens

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Griet Aesaert, Power woman, Vrouwelijke ondernemers, Woman to watch.