Woman to watch: Marie Martens
© Pers

Woman to watch: Marie Martens

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Marie Martens.

/

Marie Martens

  • 27 jaar
  • Antwerpen
  • Opleiding: Afgestudeerd met een Master aan de Antwerpse Modeacademie in 2020
  • 2020: Stagiaire bij Belgisch modehuis Dries Van Noten
  • 2021: Samenwerking met Antwerpse handtassenlabel KAAI
  • Motto: “Wees lief voor jezelf. Of je een minder productieve werkdag hebt of je niet goed in je vel voelt, je moet jezelf behandelen zoals je de mensen die je graag ziet, behandelt.”

Lees ook: Woman to watch: Laura Razanajatovo.

/

Why a power woman?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Martens (@marieemartens)

Waarom kozen we deze week voor Marie Martens? Heel simpel… Belgische mode zit in ons DNA, maar ook in dat van Marie. Als alumni van de prestigieuze Antwerpse modeacademie ziet de toekomst van Marie er veelbelovend uit.

Voor haar afstudeercollectie aan de Modeacademie liet Martens zich inspireren door de vrouwelijke entourage van Truman Capote in de jaren zestig. Net zoals Capote deze bijna mythische vrouwen ‘Swans’ noemde, gaf Marie haar collectie dezelfde benaming. “Ontwerpen is voor mij een soort escapisme omdat ik altijd meisjes teken op plaatsen waar ik zou willen zijn” legt Marie Martens uit. Knack Weekend bekroonde de afstudeercollectie nog tot favoriete van het jaar, en niet veel later sleepte ze een begeerde stageplek in de wacht bij niemand minder dan Dries Van Noten.

Martens lanceert binnenkort samen met haar zus Ellen haar eigen merk genaamd “Rosie Antwerp”. Ondertussen brengt ze een eerste samenwerking met Antwerpse handtassenlabel KAAI op de markt. “Ik heb veel respect voor de 2 powervrouwen achter het merk KAAI, zij hebben oog voor wat vrouwen nodig hebben, iets waar vaak geen rekening mee wordt gehouden, of ontbreekt in modecollecties,” aldus Marie Martens over de samenwerking.

/

KAAI x Marie Martens

Kaai lanceert deze maand de eerste designer collaboratie uit haar “CollabStudio91”: een samenwerking met de jonge Antwerpse ontwerpster Marie Martens. In hun “CollabStudio91” willen ze unieke producten aanbieden en zo ook vrouwelijke talenten en lokale merken in de kijker zetten. “Werken met Marie was een boeiend traject” vertelt Helga Meermans, medeoprichtster en ontwerpster van Kaai. “Ze heeft een jeugdige en frisse ontwerpstijl. Dat maakte dat ik heel graag samen met haar een zomertas wilde ontwikkelen.”

Geïnspireerd door de Japanse Furoshiki heeft de zomerse draagtas diagonale uitsnijdingen met een mix van twee prints ontworpen door Marie Martens. Het resultaat is een unieke tas met minimalistisch design in combinatie met kleurrijke en speelse prints. De tas is eveneens ultralicht om te dragen en opvouwbaar. Ideaal voor last minute boodschappen na het werk of voor op vakantie als strandtas.

Marie’s tekening “3 girls, 2 dogs and bags” werd ook geprint op een kleurrijk lunchzakje. Dankzij de waterdichte stof die de binnenkant bekleed, kunnen smoothies, soepjes of andere etenswaren zorgeloos worden meegevoerd. Ook tijdens de zomermaanden is het een handig opbergtasje voor onder andere zonneproducten en waterflesjes of andere strand essentials.

De markt tas en lunch zakje in samenwerking met Marie Martens zijn vanaf begin mei te koop op kaai.eu en in de Kaai winkels in Antwerpen en Brussel.

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Muriel Bernard.

Tags: Belgische designers, Kaai, Marie Martens.