Weekendtip: WILL, het festival voor alle sportliefhebbers
© Pers

Weekendtip: WILL, het festival voor alle sportliefhebbers

Leestijd: 1 min

Droom je er al jaren van om een babbeltje te slaan met Nafi Thiam, Pieter Timmers of Tia Hellebaut? Dan is WILL voor jou hét evenement van het najaar. Op 27 en 28 oktober kunnen alle sportliefhebbers, van starters tot echte diehards, terecht in Kortrijk Xpo voor een uniek sportfestival.

Nu de zomer voorbij is, is ook het festivalseizoen ten einde. Dit najaar gaan we van de zomerfestivals over naar een echt sportfestival in Kortrijk. WILL is een uniek evenement waar je net zoals op een echt festival jouw planning kiest uit de line-up van interactieve workshops en lezingen. Bij WILL komen allerlei sporten aan bod voor elk type sporter waardoor het evenement uniek in zijn soort is.

Meer lezen? Afterburn effect: zo verbrand je de meeste calorieën ná het sporten

Dynamische line-up

WILL wil twee dagen lang alle actieve sporters verenigen en triggeren. Op het festival komt alles aan bod wat gerelateerd is aan sport en sportprestaties. Zo kan je in een dynamische setting tips krijgen van coaches en artsen, de nieuwste producten ontdekken en interviews met bekende atleten bijwonen. Het is uiteraard ook de bedoeling om zelf actief aan de slag te gaan tijdens een sportfestival. Elke bezoeker kan tijdens het evenement deelnemen aan inspirerende workshops en demosessies.

Op het programma staat onder ander een yogasessie voor atleten met Annick Cuvelier, een kookworkshop en een workshop over het optimaliseren van je bioritme. Het festival heeft ook een indrukwekkende lijst headliners met internationale topsporters zoals Thomas Van der Plaetsen, Nafi Thiam en Pieter Timmers. Tijdens WILL zal er ook sportief festival-food te verkrijgen zijn. De sportieve lijn van het festival wordt doorgetrokken in het voedsel, dat gekozen werd door sportdiëtiste Stephanie Sheirlynck.

Met het unieke sportfestival wil men iedereen, van beginnende sporters tot rasechte atleten, motiveren en inspireren. Het volledige programma werd opgedeeld in vier thema’s: performance, mental health, food & health en body & prevention. Op die manier is het voor bezoekers eenvoudiger om de workshops en lezingen die het best bij hun interesse aansluiten te volgen.

WILL vindt plaats op 27 en 28 oktober 2018 in Kortrijk Xpo. Tickets kosten 32,50 euro in voorverkoop en 42,50 euro aan de deur. De volledige line-up ontdek je hier

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Festival, Sportfestival, Will.