Op deze vijf yogabestemmingen kom jij helemaal tot rust
© Instagram: @wonderlust.portugal en @visit_costarica

Op deze vijf yogabestemmingen kom jij helemaal tot rust

Door Shani Maes
Leestijd: 2 min

Op vakantie gaan en volledig tot rust komen, wie snakt er niet naar? Wel, je hoeft er niet langer van te dromen want deze vijf yogabestemmingen zijn een garantie op rust en meditatie. Daarbovenop bieden ze een bijzonder mooie natuur. Waarop wacht je nog? Snel dat vliegticket boeken dan maar. Bring it on! 

1. Zuid-Afrika

Instagram: @wonderlust.southafrica

 

Een verrassend land in dit lijstje, maar toch, yoga is big in Zuid-Afrika. Het is sowieso een land dat op je bucket list staat door zijn fauna en flora, en dan al zeker in combinatie met een yoga retreat.

Vooral in de omgeving van Johannesburg en Kaapstad bieden veel resorts yogareizen aan. Mocht je toch nog niet volledig tot rust komen van de zonnegroeten, kan je nadien altijd nog de Tafelberg beklimmen… Problem solved! 

/

2. Ibiza

Instagram: @ibizasea

Het eerste dat bij je opkomt bij het horen van Ibiza zal ‘zon, zee, strand en feesten’ zijn. Wel er zit nog veel meer verborgen achter het eiland in de Middellandse zee. Ver weg van al dat feestgedruis vind je plekjes terug waar je volledig zen wordt. Yoga is dan ook enorm populair op het eiland. Insiders noemen Ibiza zelfs een van de meest spirituele plekken op aarde.

Je kan ervoor kiezen om op het strand of bovenop een berg te mediteren en uit te kijken op prachtige natuur. Heb je eerder zin in yogalessen? Dan kan je op verschillende plekken op het eiland een volledige yoga retreat boeken.

/

3. Bali

Instagram: @bali_time

Ook op het Indonesische eiland Bali zijn ze gek op ontspanning en yoga. Zie je jezelf al staan in de Downward-Facing Dog middenin een rijstveld, bovenop een berg of op een wit zandstrand? Kan het leven nog beter?! Bovendien zijn er ook verschillende yogastudio’s te vinden waar je je kennis over yoga kan uitbreiden.

Vooral het stadje Ubud is op Bali het the place to be voor spiritualiteit en innerlijke rust. Bevind je je liever wat verder weg van de toeristen? Begeef je dan naar het noorden van Bali. Het is er een stuk rustiger en ook daar zijn goede yoga retreats terug te vinden.

/

4. Portugal

Instagram: @wonderlust.portugal

Hou je van de rust die yoga met zich meebrengt, maar is een vakantie met alleen yoga te veel van het goede? Dan moet je richting Portugal trekken. Het land staat bekend om de combinatie van yoga met actievere sporten zoals surfen. Of nog beter: doe yoga op je surfboard! Je leert er dus het beste van twee werelden. Lucky you! 

/

5. Costa Rica

Pexels

Van over de hele wereld komen mensen naar Costa Rica om aan yoga te doen, omdat het niveau er behoorlijk hoog is. Vooral aan de oostkust van het land is de sport populair.

Je kan ervoor kiezen om de yoga op je eentje te doen en hiervoor naar de jungle te trekken. Met een beetje geluk heb je zelfs een strand voor jou alleen waar je volledig tot rust kan komen. Ben je toch eerder een type dat aan yoga doet in groep? Dan bestaan er ook resorts met een complete yoga retreat.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Eilandliefde: 3 droombestemmingen die zin geven om nu direct op vakantie te vertrekken‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Escape, Reis plannen, Reisbestemmingen, Relaxen, Yoga, Yogabestemmingen.