Weekendtip: de 3 leukste kerstmarkten van Vlaanderen
© Unsplash

Weekendtip: de 3 leukste kerstmarkten van Vlaanderen

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

We tellen bij Marie Claire al een tijdje af naar Kerstmis en ja hoor, maandag is het écht zover. Je kan Kerstmis dit weekend al aftrappen door een bezoekje te brengen aan een kerstmarkt. Neem spontaan de trein naar één van de vele buitenlandse toppers of zak af naar één van de drie leukste kerstmarkten in België.

We kozen drie kerstmarkten uit alle hoeken van Vlaanderen, zo is er voor elk wat wils.

/

Oostende

Je denkt waarschijnlijk niet meteen aan Oostende als je een uitstapje naar een kerstmarkt plant. Oostende associeer je eerder met zwoele zeebriesjes, zand dat je na drie dagen nog tussen je kleren terugvindt en lekker uitwaaien. Maar de populaire badstad kan in de winter juist heel gezellig en romantisch zijn. Zeker wanneer je er kan genieten van het gloednieuwe kerstconcept Winter in het Park’.

Het Leopoldpark werd omgetoverd tot een heus kerstparadijs, inclusief grote ijspiste, meer dan 50 kerstchalets met lekkernijen en heel wat randanimatie. Je kan er nog tot 6 januari smullen van een warme chocomelk of een straffe glühwein.

oostende_marieclaire

Pers

/

Antwerpen

Antwerpen wordt deze winter –  van 8 december tot 6 januari – getransformeerd tot één grote kerstmarkt. De kerstkraampjes vormen een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. Er vinden tal van toffe activiteiten plaats, genoeg om een hele kerstvakantie mee op te vullen. Zo kan je plaats nemen in het reuzenrad van 55 meter of een ritje maken van de ’tubing’. Als je het liever wat rustiger aan doet, kan je luisteren naar het eerste Antwerpse luisterverhaal in de prachtig ingeklede voetgangerstunnel of de spiegeltent op het Steenplein.

Daarnaast bevindt er zich ook een gigantisch winterdorp aan de Schelde, Club Cabane. Met een overdekte schaatspiste, twee sfeervolle chalets en een paar gigantische kerstbomen is het the place to be voor winters genieten.

antwerpen_kerstmarkt_marieclaire

Club Cabane

/

Sint-Truiden

Voor het gezelligste plein van Sint-Truiden moet je op de Groenmarkt zijn tijdens de kerstperiode. Kom er een rondje schaatsen of verwarm je aan één van de vele winterchalets. Bovendien biedt Sint-Truiden een uniek winterrestaurant aan, gevestigd op het eerste verdiep van de winterchalet. Bij ‘De Warmste Tafel’ kan je genieten van hartverwarmende winterkost voor het goede doel. Je neemt er plaats aan een lange tafel voor 50 personen en serveert jezelf uit de kookpotten vol lekkers van chef Joris Leclère.

sinttruiden_kerstmarkt_marieclaire

Sint-Truiden – Het Nieuwsblad

Krijg je niet genoeg van kerst? Lees dan ook: De 17 allermooiste flessen om te schenken voor Kerst en nieuw, 10 kerstfilms die wij stiekem elk jaar opnieuw bekijken (en jij vermoedelijk ook) en Kerst wishlist: de fraaiste juwelen van het moment

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Kerst, Kerstmarkt, Oostende, Sint-Truiden.