WECANDANCE festival komt met eigen natuurwijn en hot sauce
© Chantal Arnts

WECANDANCE festival komt met eigen natuurwijn en hot sauce

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Zoals de traditie het voorschrijft, heeft 'WECANDANCE', het electronic beach festival in Zeebrugge, ook dit jaar een origineel thema: ‘Just an illusion’. Maar niet alleen het thema maakt de ervaring uniek, het festival staat ook bekend voor het buitengewoon aanbod eten en drinken. Dit jaar leggen ze de culinaire lat zelfs nog hoger door eigen producten te lanceren.  

/

Wijn — Illusion 

WECANDANCE presenteert met trots een eigen natuurwijn. Illusion is een donkere rosé, super juicy en fruitig met hier en daar een vleugje perzik. De wijn is bovendien 100% natuurlijk. Het is een mix van Zweigelt en Gelber Muskateller samengesteld door WECANDANCE food coördinator en natuurwijnexpert Daan Guelinckx.

Lees ook: Michelingids 2022: dit zijn alle winnaars

Illusion is de perfecte natuurwijn om te drinken tijdens zwoele zomeravonden of onder een parasol op het strand. Ideaal dus om verfrissing te zoeken tussen het dansen door.

WECANDANCE

/

Coming in hot (sauce) — Find Yourself

Volledig in lijn met het thema van dit jaar lanceert WECANDANCE een eigen hot sauce die al je zintuigen activeert. Het team van SWET, natuurlijke hot sauces gemaakt in hartje Brussel, creëerde op basis van mango, peer en gember de hot sauce ‘Find Yourself’ voor het festival.

Lees ook: De stijlgeheimen van Max Colombie

Met een score van 6.5/10 voor pikantheid is deze hot sauce de ideale topping voor zij die van een uitdaging houden. Daarnaast verkoopt SWET de komende maanden ook een WECANDANCE limited edition van hun populaire smaken ‘Fumado’ en ‘Green Light District’.

Om de beleving volledig rond te maken zal er op het festival een spice station staan. Hier zullen de oprichters van SWET aanwezig zijn om elk gerecht met de nodige begeleiding op te spicen. Zo kan je gerust een burger of pasta kiezen op het festival om vervolgens met de nodige begeleiding een keuze te maken in de gepaste hot sauce die aansluit bij het gerecht.

Swet

/

Brunch —A seasonal buffet

Geen product, maar ook wel volledig nieuw dit jaar is het 3-gangen brunch restaurant dat WECANDANCE aanbiedt. Het zal een unieke festivalervaring worden met cocktails, een 3-gangen buffet, lokale en seizoensgebonden groenten en live cooking performances van onder andere Vincent Banić (restaurant Zagreb).

Lees ook: Een trend of een statement: het korset anno 2022

Op zaterdag wordt het buffet gehost door Trots Aan Tafel door Boerentrots en op zondag door Vive Le Brunch door Grey Goose.

Leyla Hesna

WECANDANCE vindt dit jaar plaats op 6, 7, 13 en 14 augustus. Alle informatie vind je op de website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Drinks, Festival, Food, WECANDANCE.