Michelingids 2022: dit zijn alle winnaars
©

Michelingids 2022: dit zijn alle winnaars

Leestijd: 1 min

Vandaag 23 mei maakt Michelin zijn nieuwe gastronomische gids bekend. Hieronder vind je alle Belgische zaken die door de inspecteurs bekroond werden of net sterren verloren.

/

Restaurant Boury, van chef Tim Boury, in Roeselare mag zich vanaf vandaag een driesterrenrestaurant noemen. Aan het eind van de uitreiking maandag, toen alle nieuwe bekroonde chefs verzamelden voor een groepsfoto, bleek dat er vanaf nu niet twee maar drie driesterrenrestaurants in ons land zijn. Zilte en Hof van Cleve behouden hun drie sterren. Drie zaken werden met twee sterren beloond: Hertog Jan at Botanic in Antwerpen met chef Gert De Mangeleer, Colette-De Vijvers in Averbode met chef Tijs Vervloet en het Brusselse restaurant La Villa Loraine van chef Yves Mattagne.

Michelingids 2022: de eerste ster

Zestien restaurant kregen voor het eerst één Michelinster toegewezen:

Vintage in Kontich, Hert in Turnhout, Arden in Villers-sur-Lesse, Fine Fleur in Antwerpen, Den Hert in Wannegem-Lede, Quai n4 in Ath, Nebo in Antwerpen, Fleur de Lin in Zele, Ryôdô in Luxemburg, Tinèlle in Mechelen, Rebelle in Marke, Gary Kirchens in Ordingen, La Villa de Camille et Julien in Luxemburg, Dim Dining in Antwerpen, Sense in Waasmunster en Toma in Luik.

Lees ook: 5 makkelijke recepten met eetbare planten.

/

Young Chef Award

De Young Chef Award is voor Ruben Christiaens van Vintage in Kontich, die ook zijn eerste Michelinster kreeg.

Comme chez Soi verliest een ster

Voor de uitreiking werd al duidelijk dat tweesterrenrestaurant Comme chez Soi in Brussel één van haar sterren verliest, tot grote verbazing van chef Lionel Rigolet. Zij stuurden meteen na de show een persbericht uit. ‘Wij willen ons fantastisch team, onze trouwe klanten, onze vrienden en familie bedanken voor hun niet aflatende steun in goede en slechte tijden; hun aanwezigheid gaat recht naar ons hart en is alle sterren van de wereld waard”, aldus Rigolet.

/

Sommelier Award

Maxime Sanzot van restaurant Racines uit Floreffe ontving de Sommelier Award.

In totaal bevat de Michelingids België en Luxemburg 2022 841 restaurants. Drie kregen drie sterren, 23 werden met twee sterren bekroond en 115 restaurants hebben één ster. Ook zijn er 11 restaurants die een Groene Michelinster kregen, waarbij een duurzamere gastronomie wordt beloond. Ook de Bib Gourmand Awards werden maandag uitgereikt: 147 restaurants, waarvan 24 nieuwe, kregen een speciale vermelding om hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De volledige lijst is terug te vinden via deze website.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Michelin, Michelingids.