WECANDANCE verrast met culinaire hoogstandjes
© Instagram @wecandancefest

WECANDANCE verrast met culinaire hoogstandjes

Leestijd: 1 min

WECANDANCE hecht al sinds de eerste editie 5 jaar geleden veel belang aan de totale festivalervaring. Zo halen ze jaarlijks de beste artiesten uit de house, dance, techno en hip hop scene naar Zeebrugge en is het decor telkens helemaal volgens thema tot in de puntjes uitgewerkt. Ook wat het eten betreft, scheert het festival hoge toppen.

WECANDANCE tilt met zijn ‘no fastfood’-beleid het concept festival food naar een heel ander niveau. Op de food market, het hart van het festival waar bezoekers even tot rust kunnen komen, zorgen verschillende vermaarde Belgische restaurants en chefs voor culinaire hoogstandjes. Bovendien zal elke stand een speciaal WECANDANCE-gerecht, geïnspireerd op het thema Desert Dreams, op het menu hebben staan. Je waant je zo op het Djemaa el Fna plein in Marrakesh!

Wie graag de tijd neemt om uitgebreid te lunchen, kan in een aparte zone de benen onder tafel schuiven bij Pure C, een restaurant van topchef Sergio Herman. Verder is er keuze uit maar liefst een 20-tal stands. Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier.

NXT Door

WECANDANCE

NXT Door

Bij NXT Door kan je kennismaken met streetfood van over de hele wereld in de vorm van ‘bites’ of kleine gerechtjes in tapa-stijl.

/

The Holy Berry


De Belgische start-up The Holy Berry laat je met hun overheerlijke Acaï bowls de puurheid van natuurlijke producten uit het regenwoud ontdekken.

/

Il Capriani

Il Capriani blinkt uit in Italiaanse specialiteiten, steeds bereidt met verse ingrediënten. Hun pizza’s zijn hemels!

/

Graanmarkt 13

WECANDANCE

Graanmarkt 13

Seppe Nobels, chef van Graanmarkt 13, maakte het tot zijn missie om de ecologische voetafdruk van zijn gerechten zo klein mogelijk te houden. Daarom werkt hij enkel met lokale ingrediënten. Zijn eerlijke en gezonde keuken in 2015 door Gault&Millau werd verkozen tot “Beste Groenterestaurant van Vlaanderen”.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Fashion, Festival, Food, Muziek, WECANDANCE, Zeebrugge.