Vrienden maken als volwassene, het kan makkelijk via je smartphone
© Unsplash

Vrienden maken als volwassene, het kan makkelijk via je smartphone

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Als kind gaat vrienden maken vanzelf. Maar als volwassene wordt dat opeens veel moeilijker. In tegenstelling tot vroeger ontmoet je je nieuwe beste vriendin niet meer in de speeltuin of op een van je vele hobby's. Toch is de oplossing nabij, hij zit gewoon in je smartphone.

/

Vind je het moeilijk om vrienden te maken als twintiger of dertiger? Dan ben je niet alleen. Op TikTok doet een trend de ronde waarbij volwassen vrouwen ervoor uitkomen dat ze eigenlijk geen vrienden hebben. Dit doen ze onder een geluidsfragment uit de serie ‘Friends’ waarbij Jennifer Anishton -Rachel in de serie- zegt: “Yeah, I got my girls.” Maar wat als je het gevoel hebt dat je die niet hebt?

@katylgibbssgrowing up with no girl best friends is hard♬ original sound – Alex Faller

/

Vrienden via een app

Dat je de liefde van je leven via een app kan vinden is geen geheim meer. Maar hetzelfde geldt dus voor nieuwe vrienden. Apps waarmee je vrienden kan maken als volwassene zijn aan een echte opmars begonnen.

De bekendste app hiervoor is Bumble. Die naam doet misschien al een belletje rinkelen aangezien het begon als een gewone datingapp. Maar nu kan je dus ook aangeven dat je enkel op zoek bent naar vrienden. Je kan makkelijk je interesses en voorkeuren invullen om zo effectief mogelijk op zoek te gaan naar je nieuwe metgezel.

Lees ook: Studeren op latere leeftijd in opmars: “Zonder financiële steun lukt het niet”

/

Met onbekenden op restaurant

Heb je geen zin in gedoe en wil je je gewoon laten verrassen? Ook daar zijn opties voor. Zo is er bijvoorbeeld tablemates.be, een site waar je een plekje aan een willekeurige tafel op restaurant kan reserveren. Het is dan een totale verrassing met wie je daar komt te zitten.

De namen van de tafels geven wel al iets prijs. Zo kan je gaan voor een plekje aan de ‘radiant at 30’ tafel of de ‘Childfree & Carefree’ tafel. Met een beetje geluk vind je niet 1 nieuwe vriend(in), maar een hele vriendengroep. Vrienden maken als volwassene is dus zeker niet onmogelijk.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Apps, Online, Vrienden.