Verrassing: Sex and the City krijgt dan toch een vervolg
© Shutterstock

Verrassing: Sex and the City krijgt dan toch een vervolg

Door Monica Mirkos  & Lien Van Dyck
Leestijd: 1 min

Candace Bushnell, de auteur aan wie we de sage 'Sex and the City' danken, bevestigt de release van haar nieuwe boek.

We volgden de liefdesverhalen van Carrie Bradshaw en haar beste vriendinnen op de voet, lachten met hun gekke avonturen, bezochten hun enorme dressings en telden hun schoenen. Dat zes seizoenen en twee films lang. Bijna twintig jaar na de publicatie van haar eerste boek, maakt Candace Bushnell ons tot groot genoegen bekend een vervolg te schrijven.

Lees ook: Van The Sopranos tot True Blood: 6 BV’s over hun lievelingsserie 

/

Een vervolg met grote twist

Candace Bushnell is volop bezig met haar nieuwe roman genaamd: ‘Is There Still Sex in the City?’. Bushnell gebruikt enkele populaire onderwerpen uit haar vorige romans, maar met een andere invalshoek. Want er vormt zich namelijk een klein probleem: er is niet langer sprake van de vorige hoofdrolspeelsters Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte.

En nee, Candace heeft niet als doel een nieuwe ‘Sex and the City’ te schrijven. De vriendinnen zijn ondertussen al meer dan 50 jaar oud en bereiken steeds andere fases in hun leven. Het zijn dan ook die fases dat het vertrekpunt vormen van de roman. Op het progamma: thema’s zoals huwelijk, echtscheiding, kinderen en de druk op vrouwen om jong te blijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sex & The City (@sex_and_the_city_official) op

Candace verklaart haar keuzes tijdens een interview met een magazine uit Hollywood: “In de vijftig zijn betekende vroeger het begin van je pensioen”, aldus de schrijfster. “Van vijftigers werd niet verwacht dat dat zij sporten, bedrijven oprichten, verhuizen, casual sex hebben en opnieuw beginnen. Maar dit is precies wat het leven van vele vrouwen van in de vijftig en zestig inhoudt en ik ben blij dat ik deze rijke complexe levens in beeld mag brengen.”

/

Van boek naar beeld

Net zoals zijn voorgangers, zal de nieuwe roman van Candace Bushnell verfilmd worden. Paramount Television kocht namelijk de rechten. Wij kunnen alvast niet wachten!

‘Is There Still Sex in the City’ wordt op 6 augustus 2019 uitgebracht.

Lees ook: Deze films en series mag je in april verwachten 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cultuur, Lifestyle, Sarah jessica parker, Sex and the city.