Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip
© Shutterstock

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip

Leestijd: 2 min

Zin om samen de dagelijkse sleur te ontsnappen? Wat dacht je van een romantische citytrip? Met het oog op Valentijnsdag delen we vijf prachtige bestemmingen om volop van elkaar te genieten.

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip: Capri, Italië

Shutterstock

La Marina Grande, een van de twee havens van Capri

Capri, Italië

Dit eiland in de baai van Napels in Italië staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en vormde reeds het decor van vele films. Bezoek het Piazzetta, een plein dat doorheen de jaren is uitgegroeid tot een open-air lounge ten midden van het stadsleven. De Villa Michele, de Tuinen van Augustus, de jachthaven en de ruïnes van de Keizerlijke Romeinse villa’s laten je de authentieke dolce vita beleven. Het toppunt van romantiek? Een boottochtje door de kobaltblauwe wateren van de Grotta Azzurra.

Volgende pagina: Praag, Tsjechië

/

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip: Praag, Tsjechië

Shutterstock

Praag, Tsjechië

Als één van de mooiste steden van Europa moet elke citytripper de hoofdstad van de Tsjechische Republiek minstens een keer hebben bezichtigd. De verschillende bouwstijlen in het historische hart van de stad van honderd torens vertelt een enorm geschiedkundig verhaal. Elk district van Praag heeft een bijzondere sfeer en een unieke charme. Maak een wandeling door de kronkelende straatjes van de Joodse wijk, over de prachtige Karelsbrug tot aan de Sint-Nicolaaskerk, de mooiste barokke kerk in de stad. De Praagse Burcht en de tuinen van het paleis ademen romantiek. Volgens de legende bezegel je je liefde voor eeuwig met een kus aan de voet van het standbeeld van de dichter Karel Hynek Macha…

Volgende pagina: Sevilla, Spanje

/

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip: Sevilla, Spanje

Shutterstock

Het spectaculaire Plaza de España

Sevilla, Spanje

Een Spaans spreekwoord zegt: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft geen wonderen gezien.” Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, bulkt van de historische monumenten waardoor de stad zowaar fungeert als openluchtmuseum. Flaneer over la Plaza de España en bezoek la Giralda, l’Alcazar, la Casa de Pilatos… Of bezichtig alles vanop de Guadalquivir, de rivier die door de stad loopt.

Volgende pagina: Sint-Petersburg, Rusland

/

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip: Sint-Petersburg, Rusland

Shutterstock

De imposante Kerk van de Verlosser op het Bloed

Sint-Petersburg, Rusland

“In Sint-Petersburg sterven grote liefdesverhalen nooit,” schreef de tsaar Alexander II naar zijn vrouw Catherine op de ochtend van zijn dood. De Russische hoofdstad wordt wel eens de meest romantische winterbestemming genoemd. Weelderige paleizen, kleurrijke monumenten, grote parken en tuinen… Het unieke architectonische erfgoed en de keizerlijke flair heeft de test der tijd goed doorstaan. Bezoek vooral ook het Hermitage Museum waar je Antonio Canova’s Amor en Psyche in levenden lijve kan bewonderen. Of kies voor een boottocht door de grachten van de Neva en ontdek het Venetië van het noorden in een ander licht.

/

Valentijn: 5 bestemmingen voor een romantische citytrip: Brugge, België

Shutterstock

Het uitzicht vanop de Rozenhoedkaai

Brugge

Je hoeft ons Belgenland niet te verlaten om een romantische citytrip te beleven. Brugge mag zich met haar middeleeuwse charme, gotische architectuur en pittoreske grachten zelfs Unesco World Heritage Site noemen. Een bezoek aan de Minnewaterbrug en de Bonifaciusbrug zijn essentieel. Blijf vooral ronddwalen nadat de avond is gevallen: Brugge is op zijn mooist wanneer het water in de grachten de verlichting langs de monumenten weerspiegelt.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Brugge, Capri, Citytrip, In eigen land, Italië, Praag, Rusland, Sevilla, Sint-Petersburg, Spanje, Tsjechië, Valentijn.