Crush of the day: de uniseks parfumlijn van Room 1015
© Pers

Crush of the day: de uniseks parfumlijn van Room 1015

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

De beauty industrie is goed op weg om langzamerhand meer uniseks te worden. Make-up is niet langer exclusief een vrouwelijke aangelegenheid. Er dagen ook steeds meer parfums op die mannen én vrouwen kunnen dragen.

Hoog tijd dus om kennis te maken met de laatste uniseks geurtjes.

Gender-free make-up

De oude Egyptenaren droegen al make-up, maar door de jaren heen bleef het hoofdzakelijk een vrouwenzaak. Ook beroemdheden Boy George, David Bowie en Prince stonden bekend om hun experimentele make-up looks. Toch vinden de meeste mensen het nog altijd raar als een man make-up draagt. De laatste jaren komt daar verandering in. Zo lanceerde MAC al een gender neutrale make-uplijn en verscheen de 18-jarige beauty vlogger Lewys Ball in een campagne voor Rimmel. Ook Chanel lanceerde onlangs hun eerste make-uplijn voor mannen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door lewys🧞‍♂️ (@lookingforlewys) op

Uniseks parfum

Parfums zijn eveneens ingedeeld volgens gender: vrouwen kiezen voor zachte bloemengeuren en mannen voor krachtige, houtachtige geuren. Maar waarom eigenlijk? Dat komt vooral door sterke marketingstrategieën en gender ideologieën door de jaren heen, want een echte reden is hier niet voor. Vandaag zijn juist genderloze parfums aan een opmars bezig. Room 1015 is bijvoorbeeld een uniseks parfummerk dat geïnspireerd is op de rebelse rock ’n roll scene. Met namen als Yesterday en Hollyrose teleporteren ze je meteen naar de jaren ’70, ’80 en ’90. Andere bekende gender-free merken zijn BYREDO, Diptyque en Parle Moi de Parfum.

marieclaire_room1015

Pers

Al deze parfummerken kan je terugvinden bij Fin du Jour, een beauty concept store met vestigingen in Gent, Kortrijk en Antwerpen.

Meer lezen over parfum? Crush of the day: Burberry Her, het parfum voor de London Girl, Deze persoonlijkheidstest zoekt uit welke parfum bij je past en Parfumliefhebber? Test elke maand een nieuwe geur met een abonnement op Parfumado

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Gender-free, Parfum, Uniseks.