Deze persoonlijkheidstest zoekt uit welke parfum bij je past
© Shutterstock

Deze persoonlijkheidstest zoekt uit welke parfum bij je past

Leestijd: 1 min
Het Franse parfumhuis "Sous le manteau" debuteert met een reeks parfums uit die gebaseerd zijn op originele middeleeuwse liefdesrecepten. Monniken stelden de liefdeselixers samen met geneeskrachtige planten en kruiden als ingrediënten. Oprichtster Olivia Bransbourg maakte een persoonlijksheidstest op dat uitzoekt wel liefdeselixir bij jou past. 

Geuren op basis van historische liefdesdranken

In de 19e eeuw noteerden academici ijverig de recepten van deze parfums avant la lettre op in farmaceutische boeken. Toen parfumeur Olivia Bransbourg op documenten stootte, vertaalde zij deze naar een bijzondere parfumlijn: Sous le manteau. De geuren zouden niet te weerstane verlangens en gevoelens van liefde oprakelen. Klinkt veelbelovend.

De test

Om je persoonlijke geur te vinden, creëerde Bransbourg een persoonlijkheidstest waarmee je wordt gematcht aan een van de geuren.

Doe de test via deze link.

 

Een bericht gedeeld door slm / sous le manteau (@slm.paris) op

De parfumlijn is vanaf juni verkrijgbaar bij Skins Cosmetics in Gent.

Kijk mee hoe ze in Grasse de grondstoffen voor een parfum maken!

Lees hier hoe parfumeurs steeds meer zelf het uithangbord worden van hun parfums.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Beauty, Lifestyle, Parfum, Persoonlijkheid, Sous le manteau.