Tournée Minérale: 10 lekkere alcoholvrije dranken
© MCB

Tournée Minérale: 10 lekkere alcoholvrije dranken

Leestijd: 3 min

Ook dit jaar moedigt Tournée Minérale ons aan om in de maand februari geen alcohol te drinken. Gelukkig hoef je niet 28 dagen enkel en alleen kraantjeswater te drinken. Deze tien non-alcoholische drankjes loodsen je zonder veel moeite door een alcoholvrije maand. Dry February? Let's go!

1. Gutss

Het Belgische Gutss staat bekend voor hun smakelijk, alcoholvrij, veganistisch, glutenvrij en caloriearm aperitief. Met toch die typische bite waar iedereen van houdt in alcoholische tegenhangers. Gutss is verkrijgbaar in drie smaken: Cuban Spiced, Botanical Dry en Italian Bittersweet.

Meer info op de website

2. Martini Nolo

Ook Martini heeft een eigen non-alcoholische aperitief op de markt gebracht. Martini Non-Alcoholic wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de Martini vermouts zijn samengesteld. De nieuwe expressies worden tijdens het productieproces ontdaan van alcohol en vervolgens geïnfuseerd met een selectie van aromatische kruiden en planten. Het aperitief is beschikbaar in twee varianten: de rode Vibrante met een fruitig karakter en de gele Floreale die wat zoeter proeft.

Meer info: martini.com

3. MVSA

Dankzij de 0,0% cava van MVSA kan je geregeld een vleugje welverdiende luxe toevoegen aan Tournée Minérale. De cava bevat wél de elegante smaak en levendige bubbels van een traditionele cava, maar géén alcohol. Deze alcoholvrije cava heeft in de neus noties van wit fruit zoals appel en peer, in de mond een zachte en aangename structuur met aroma’s van tropisch fruit en een delicate lange afdronk.

Meer info op de website.

4. Lyre’s

Met de lancering van Lyre’s speelt het Belgische Neobulles, bekend van o.a. Vintense Prestige 0%, verder in op de stijgende vraag naar non-alcoholische aperitieven. Alle 13 Lyre’s vallen op door hun rijke en unieke boekt aan geur- en smaaknoten. Ze zien eruit, smaken, ruiken en walsen op je tong zoals het origineel. Maar dan zonder kater de dag erna.

Meer info op de website

5. Botaniets

Jenever heeft een lange geschiedenis: het komt oorspronkelijk uit Nederland en is vandaag de dag nog steeds erg in trek. Het merk Botaniets biedt een Belgische gedistilleerde jenever aan zonder alcohol, 0,0%. Met de versie met biologisch geteelde Yuzu-schil (Yuzu-Ginger) kan je een gin & tonic maken met een grasachtig aroma. Het kostte de specialisten meer dan 14 maanden om deze verfrissende drank te ontwikkelen.

Meer info op de website

6. Ceder’s

Begin 2017 ontdekten Craig (Zuid-Afrikaans) en Maria (Zweeds) een vallei in het Cederberg-gebergte van de West-Kaap in Zuid-Afrika. De vallei, thuisbasis van vele intrigerende exotische planten waarvan Craig en Maria nu mede-eigenaar zijn, inspireerde hen om klassieke gin-kruiden met Kaapse planten/plantextracten te distilleren en vervolgens te mengen met zuiver Zweeds water. Door deze best of two worlds the combineren willen ze een alcoholvrij alternatief voor gin aanbieden. Er zijn vier soorten van de Ceder’s Alt (zo noemen de makers hun producten): Ceder’s Classic, Ceder’s Crisp, Ceder’s Wild en Ceder’s Pink Rose. Het verschil tussen de vier zijn de kruiden die het meest prominent aanwezig zijn in de verschillende distillaten.

Meer info: ceders-alt-gin.com

7. Seedlip

Seedlip ontstond als oplossing op de vraag “What to drink when you’re Not drinking”. Het was de allereerste gedistilleerde non-alcoholische spirit. Toen Seedlip in november 2015 op de markt kwam, werd het met groot enthousiasme onthaald: het was meteen uitverkocht in Selfridges in Londen. Vandaag wordt Seedlip geschonken in meer dan 20 internationale steden en gerenommeerde bars zoals Bar Burbure in Antwerpen en The Cobbler in Gent. De spirits bevatten geen calorieën, suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken en zijn beschikbaar in drie smaken. Seedlip Garden 108, Seedlip Spice 94 en Seedlip Grove 42.

Meer info op de website

8. Gordon’s

Door het kenmerkende en authentieke jeneverbeskarakter en de smaken van koriander, engelwortel en zoethout te behouden, proeft Gordon’s 0.0% precies hetzelfde als de variant mét alcohol in.

Meer info op de website

9. Vintense

Het Belgische Vintense produceert al sinds 2011 alcoholvrije dranken. Het begon allemaal met de overtuiging dat het mogelijk moet zijn om van de complexe aroma’s, structuur en smaak van wijn (en achteraf ook bier) te kunnen genieten, zonder de alcohol. De dranken worden in Charleroi gedealcoholiseerd onder vacuüm waardoor de alcohol op lage temperatuur volledig verdampt. Zo gaan de vluchtige aroma’s niet verloren en blijven de eigenschappen van de oorspronkelijke wijn en bier intact. De O°rigin-lijn van Vintense bevat traditionele wijnen, Vintense Prestige is een alcoholvrije schuimwijn (zie foto), Vintense ICE zijn zoete mocktails en Bière Des Amis 0,0% is een op en top Belgisch biertje zonder alcohol.

Meer info op de website

10. Gimber

Nog van eigen bodem is Gimber. Het ondertussen gekende 100% natuurlijk gemberconcentraat dat je kan omvormen tot aperitief. Er worden geen smaak- of bewaarstoffen toegevoegd aan dit drankje, en slechts een minimum aan Colombiaanse rietsuiker die voor een natuurlijke gekarameliseerde toets zorgt. Van gember is bovendien bewezen dat het tsjokvol gingerol zit, wat ontstekingsremmend werkt, de spijsvertering stimuleert, cholesterol verlaagt, gewrichtspijn verlicht en nog veel meer. Kortom, met het Belgische Gimber kom je Tournée Minérale extra gezond door!

Meer info: gimber.com.

Lees ook: Tournée Minérale: dit is wat alcohol met je lichaam doet.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.