Top 10 landen om te bezoeken in 2023 volgens Lonely Planet
© Unsplash

Top 10 landen om te bezoeken in 2023 volgens Lonely Planet

Leestijd: 2 min

Zoals elk jaar kijken reizigers reikhalzend uit naar Lonely Planet's Best In Travel om hun vakantie voor het volgende jaar te plannen! Een overzicht.

/

Albanië

Albanië was een groot deel van de 20e eeuw gesloten voor buitenlanders. Pas na het einde van het communisme in 1991 opende het land zijn deuren. Nu betoveren Albanië’s adembenemende landschappen, vervallen kastelen, rumoerige hoofdstad en dromerige stranden de toeristen.

/

Bhutan

Men zegt dat dit het land is waar de mensen het gelukkigst zijn… Bhutan presenteert zich door ongelooflijke landschappen en schilderachtige architectuur. Het land straalt een boeddhistische cultuur uit met zijn prachtige Himalaya-gebergte. De mensen onderscheiden zich door hun gevoel voor gastvrijheid en hun savoir-vivre, verworven door de beoefening van het boeddhisme.

/

Dominicaanse Republiek

Unsplash

Weinig Caribische eilanden kunnen tippen aan de Dominicaanse Republiek. Bekend als het ‘eiland van de natuur’ trekt de Dominicaanse Republiek onafhankelijke reizigers en eco-avonturiers aan. Je vindt er wilde meren, met regenwoud bedekte vulkanen en zwavelhoudende warmwaterbronnen. Een genot voor natuurliefhebbers.

/

El Salvador

El Salvador is een bestemming die aantrekkelijk is voor wie buiten de gebaande paden van Midden-Amerika wil treden en zich wil verdiepen in een veelzijdig land met een voorliefde voor avontuur. Hier kan je surfen op lege zwarte zandstranden; koffieplantages ontdekken die zich vastklampen aan de zijkanten van vulkanen; mooie bloemrijke dorpjes met gebouwen vol muurschilderingen doorlopen; en sublieme nationale parken bezichtigen.

/

Guyana

Zin in wilde en ongetemde natuur? Weinig plaatsen op de planeet bieden zo’n authentiek avontuur als het (dichtbeboste) Guyana. Hoewel het land een roerige geschiedenis heeft van politieke instabiliteit en interetnische spanningen, is er een vrolijke en gemotiveerde mix van mensen die het land langzaam tot het best bewaarde ecotoeristische geheim van het continent maken.

/

Jamaica

Jamaica heeft zijn eigen soundtrack. Groove op zijn eigen ritme terwijl je de zandstranden, weelderige bergen en unieke smaken van dit machtig mooie eiland verkent.

/

Jordanië

Het is een oase van vrede in een regio met veel conflicten. Jordanië verrukt bezoekers al eeuwenlang met zijn werelderfgoedlocaties en gastvrije steden. En niet te vergeten de inspirerende woestijnlandschappen.

Lees ook: Dit merk vindt de iconische laarzen die prins Harry als kind droeg opnieuw uit, en wij willen ze

/

Malta

Malta is een klein land dat op zijn kleine archipel een overvloed aan glorieuze activiteiten biedt. Je vindt er prehistorische tempels, met fossielen bezaaide kliffen, verborgen baaien, spannende duiken en een geschiedenis van opmerkelijke intensiteit.

/

Zuid-Afrika

Unsplash

Leeuwen omringd door woestijnduinen, poederstranden gewassen door twee oceanen, sterrenhemels, grillige bergen – Zuid-Afrika is de plek om de verbinding te verbreken.

/

Sydney

Sydney is een stad die op spectaculaire wijze om zijn prachtige haven en stranden is gedrapeerd. De locatie geeft een indrukwekkend visueel effect. Vergeleken met andere steden is het vooral bekend om de unieke bezienswaardigheden (Sydney Opera House, Sydney Tower en Harbour Bridge) die er staan.

/

Zambia

De beloningen van een reis naar Zambia zijn die van het verkennen van een afgelegen en fascinerende wildernis. Gevuld met evenveel wilde dieren als eender welk deel van zuidelijk Afrika. Je kan het diepste deel van de bush ontdekken waar dieren, zowel roofdier als prooi, rondlopen.

Lees ook: 3 superfood ontbijtrecepten met chiazaad

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Lonely planet.