Dakota Johnson, het nieuwe gezicht van de Jackie 1961-tas van Gucci
© Gucci

Dakota Johnson, het nieuwe gezicht van de Jackie 1961-tas van Gucci

Leestijd: 1 min

Gucci brengt dit najaar een herinterpretatie van de iconische Jackie 1961-tas uit en niemand minder dan Dakota Johnson is te zien in de nieuwe campagne. 

/

De tas in hobo-stijl werd voor het eerst uitgebracht door Gucci in de jaren 1950 als de ‘Constance’, en was steevast te zien aan de arm van voormalig first lady Jackie Kennedy – het merk hernoemde de tas naar haar. En zo werd een icoon geboren!

Dit najaar brengt Gucci de tas opnieuw uit (in klassiek monogram canvas, lakleer, croco en generfd leer in talloze verschillende kleuren) en in een reeks meer eigentijdse maten: mini, small en medium. Een langere afneembare riem, in leer of schakelketting, maakt de nieuwe Jackie 1961 nog veelzijdiger. Nieuw is ook het model met gewoven fluwelen patronen, die op de catwalk gepresenteerd werd voor de 2023 Cruise Collection.

Dakota Johnson voor Gucci

De Amerikaanse actrice Dakota Johnson die bij het grote publiek bekend werd dankzij de film Fifty Shades of Grey, volgt als nieuwe gezicht van de Jackie 1961 onder meer zanger Harry Styles op.

In de campagnebeelden, gefotografeerd door Glen Luchford, krijgen we een blik in het leven van de actrice te zien waarbij ze telkens een nieuwe variant van de tas draagt. Johnson gaat onder andere sporten met een blauwe Jackie 1961 in krokodillenleer, luncht met een bordeauxrood exemplaar aan haar arm en gaat uit met de variant in slangenleer.

Bekijk de campagnevideo hieronder.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Gucci.