Christian Wijnants aan de slag bij het Belgische Maison Ullens
© Zeb Daemen

Christian Wijnants aan de slag bij het Belgische Maison Ullens

Leestijd: 1 min

Ontwerper Christian Wijnants wordt creatief directeur van het Belgische label Maison Ullens. Herfst-winter 23-24 wordt zijn eerste collectie voor het merk, verkrijgbaar vanaf midden juli 2023.

/

Christian Wijnants neemt de rol van creatief directeur op in het Belgische modehuis Maison Ullens dat eind 2012 werd opgericht door barones en filantroop Myriam Ullens. Het Brusselse label blinkt uit in eigenzinnige luxe van de allerhoogste kwaliteit, een visie die sterk aansluit bij Christians kijk op mode. Dat maken de twee bekend in een persbericht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAISON ULLENS (@maison_ullens)

Over Maison Ullens

Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten richtte in 2012 Maison Ullens op. Eerst lanceerde ze samen met haar kleindochter Laurence een capsulecollectie van twintig items. Ze moest er vooral zelf makkelijk in kunnen reizen naar de verschillende scholen en weeshuizen die ze in Nepal oprichtte met haar man Guy. De collectie werd met de jaren steeds uitgebreid en respectievelijk Veronique Leroy en Kim Laursen namen plaats aan de ontwerptafel.

Lees ook: Ontdek de geschiedenis van de Love-armband van Cartier.

Hoewel de merknaam je misschien nog niet bekend in de oren klinkt, heeft het huis goed draaiende winkels in Parijs, New York en het Amerikaanse mondaine skioord Aspen. Met de komst van Christian Wijnants hoopt het Belgische merk wellicht de bekendheid ook in eigen land te vergroten. Wijnants volgt hiermee Véronique Leroy en Haider Ackermann op.

Over Christian Wijnants

Christian Wijnants studeerde in 2000 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Zijn afstudeercollectie won de Dries Van Noten Award en werd bekroond met de Grand Prix op het prestigieuze Festival van Hyères.

Na zijn sporen te verdienen bij Dries Van Noten en Angelo Tarlazzi, lanceerde Christian in 2003 zijn gelijknamige label. Zijn vrouwelijke, poëtische collecties zijn verkrijgbaar in luxewarenhuizen en boetieks over de hele wereld. Christian Wijnants werd door de jaren heen bekroond met verschillende prestigieuze prijzen, zoals de Swiss Textiles Award (2005), de ANDAM Fashion Award (2006) en de International Woolmark Prize (2013).

Lees ook: Vijf Belgische modemerken die op onze radar staan.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Christian Wijnants.