Dit merk vindt de iconische laarzen die prins Harry als kind droeg opnieuw uit, en wij willen ze
© Getty Images/Launchmetrics Spotlight

Dit merk vindt de iconische laarzen die prins Harry als kind droeg opnieuw uit, en wij willen ze

Leestijd: 1 min

We zagen ze eind vorige week op de catwalk verschijnen bij de JW Anderson show in Milaan. De kikkerlaarzen van het Britse modemerk in samenwerking met Wellipets doen denken aan de iconische laarzen die prins Harry in de jaren '90 droeg en zullen deze winter ongetwijfeld overal te zien zijn.

/

Als het op spraakmakende mode aankomt, weet JW Anderson wel raad. 3D kleding, bloemvormige schoenen, flitsende prints… Onlangs ontwierp Jonathan Anderson, oprichter van het Britse label, nog een handtas in de vorm van een druif waarvoor heel wat modebewuste vrouwen in zwijm vielen. Denk maar aan Carrie Bradshaw die de handtas in And Just Like That droeg.

Lees ook: Dakota Johnson, het nieuwe gezicht van de Jackie 1961-tas van Gucci

Deze winter presenteert het label JW Anderson opnieuw een bijzondere creatie: een schoen in de vorm van een kikker, gemaakt in samenwerking met Wellipets.

JW Anderson x Wellipets, de leukste laarzen van het seizoen

Deze 100% Britse schoenencollab werd aangekondigd op het Instagram-account van Jonathan Anderson. Op 10 januari schreef de ontwerper droog ‘Milaan @jw_anderson @wellipets’ onder de foto van de schoenen, waarmee hij aankondigde dat ze hun opwachting zouden maken tijdens de JW Anderson show op 13 januari 2023 tijdens de mannenmodeweek in Milaan.

En dat is ondertussen dus gebeurd. Hoewel het modehuis twee collecties presenteerde, herfst-winter 2023 voor mannen en pre-fall 2023 voor vrouwen, hadden wij alleen oog voor de JW Anderson x Wellipets schoen.

Instagram : @jonathan.anderson/Launchmetrics Spotlight

Je kunt deze rubberen muiltjes, versierd met twee gele ogen op de tenen, niet missen. Groene (of gele en blauwe) kleur, dunne rode lijn op de zool en uitpuilende ogen: het JW Anderson muiltje heeft de vorm van een kikker.

/

Je herkent ze misschien wel, want ze zijn gebaseerd op de ‘Frog Wellingtons’, het iconische schoeisel van Wellipets, een fabrikant van regenlaarzen sinds 1983. Het Britse merk is wereldwijd bekend omdat prins Harry en prins William er schoenen van droegen toen zij nog kinderen waren.

Kijk maar mee:

Tim Graham Photo Library via Getty Images

Hoewel de prinsen de kikkerlaarzen in hun kindertijd droegen, zal dit vleugje eigenzinnigheid binnenkort niet meer voorbehouden zijn aan kinderen. Wellipets breidt zijn aanbod binnenkort immers uit met laarzen voor volwassen, voor zowel mannen als vrouwen.

Al dromen wij stiekem nog meer van de rubberen muiltjes in de samenwerking met JW Anderson.

Lees ook: Copencore: De Kopenhagen ‘cool girl’-stijl verovert de wereld

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: JW Anderson, Prinses Diana.