Voedselverspilling tegengaan en niet hoeven koken? Het kan, met Too Good To Go
© Pexels

Voedselverspilling tegengaan en niet hoeven koken? Het kan, met Too Good To Go

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

België behoort bij de Europese kampioenen op het vlak van voedselverspilling. Zo'n 345 kilogram vliegt jaarlijks, per persoon, de vuilnisbak in. Niet echt iets om trots op te zijn. Maar dankzij de Deense app Too Good To Go kan je miljoenen maaltijden redden. Hou je van lekker eten tegen een lage prijs? Dan is deze app perfect voor jou.

In januari 2016 zag de Too Good To Go-app voor het eerst het levenslicht in Denemarken. In België was de primeur, twee maanden geleden, voor Gent. Maar ondertussen worden er ook al maaltijden gered in Leuven, Antwerpen, Mechelen, Brugge en Kortrijk. Momenteel doen er in België meer dan 200 handelaars mee aan deze voedselrevolutie. Bavet, Exki en Basic Italian behoren alvast tot dat lijstje.

Hoe werkt Too Good To Go?

Uitbaters kunnen via de app hun voedseloverschotten doorverkopen, en jij kan goedkope maaltijden op de kop tikken. Een echte win-winsituatie dus.

Nadat je handelaars in de buurt gevonden hebt, kan je een ‘verrassingsmandje’ bestellen. De naam verrassingsmandje is niet zomaar gekozen, want wat je in jouw mandje vindt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Daardoor blijft iedere bestelling een heerlijke verrassing. Je betaalt via de app en later die dag kan je de maaltijd afhalen op het afgesproken uur. Vergeet wel niet om een eigen potje of verpakking mee te nemen.

Vond je dit interessant? Lees dan zeker ook Chambelland, de Brusselse bakkerij die erin slaagt op authentieke wijze en glutenvrij te bakken en What About Waste verklaart de oorlog aan plastieke rietjes.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: App, Ecologische voetafdruk, Gent, Too Good To Go, Voedselverspilling.