Chambelland, de Brusselse bakkerij die erin slaagt op authentieke wijze en glutenvrij te bakken
© Pers

Chambelland, de Brusselse bakkerij die erin slaagt op authentieke wijze en glutenvrij te bakken

Door Manon de Meersman & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

De zoete geur van gebak, leuke decoratie, marmeren muren, een aanrecht vol met lekkernijen... Chambelland, een bakkerij in het hart van Elsene, is the place to be om gezellig en glutenvrij te ontbijten.

In 2014 sloegen Nathaniel en Thomas Dobion Teffr-Chambelland de handen in elkaar. Niet veel later was Chambelland Parijs geboren. Intussen opende de bakkerij, dankzij Arnaud Rasquinet en zijn collega’s, een tweede winkel. Dit keer kozen ze voor een mooie locatie in Brussel dichtbij de begraafplaats van Elsene.

Biologisch, glutenvrij en authentiek

De bakkerij bezit een eigen molen en een paar rijstvelden. Dit is dan ook de hoofdreden waarom ze voornamelijk werken rijstmeel, maar het is wel een reden die heel mooi meegenomen is voor klanten die glutenintolerant zijn. Bovendien is Chambelland de eerste bakkerij die gebruikmaakt van producten uit de biologische landbouw. Ook wordt het productieproces van A tot Z gecontroleerd met het oog op het creëren van producten van uitstekende kwaliteit.

In de charmante Brusselse bakkerij vind je lekkere koekjes met sesam en bosbessen, suikerbrood met chocoladeschilfers en gesuikerde soesjes. Heerlijk zoet en lekker, maar waar mogelijk ook gezond, aangezien ze proberen producten aan te bieden die boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen zitten.

Chambelland is verre van een doorsnee bakkerij. Vanaf het moment dat je hier een voet binnenzet, ben je vertrokken voor een smaakreis waar je met plezier op regelmatige basis een nieuw ticket voor koopt.

Chambelland Brussel, Universitielaan 42, 1050 Brussel, open van dinsdag tot zondag van 7.30 tot 19.30 uur, www.chambelland.com.

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Drie recepten waar je elke picknick mee opfleurt‘ en ‘De eerste suikervrije frisco is een feit‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bakker, Brussel, Chambelland, Glutenvrij, Parijs.