Tommy Hilfiger organiseert online lessen over sociale thema’s als LGBTQIA+ en duurzaamheid
© Pers

Tommy Hilfiger organiseert online lessen over sociale thema’s als LGBTQIA+ en duurzaamheid

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Modelabel Tommy Hilfiger werkt samen met online leerplatform Future Learn aan een betere toekomst in de vorm van educatieve lessen over sociale impact. Onderwerpen als LGBTQIA+, body positivity en duurzaamheid komen aan bod.

/

Tommy Hilfiger x Future Learn

Tommy Hilfiger kondigt aan dat het zal samenwerken met Future Learn. De twee partijen hopen via de samenwerking aan de hand van educatieve online lessen een sociale impact te realiseren. Zowel het modelabel als het online leerplatform zijn gekend voor hun inzet rond sociale en ecologische duurzaamheid. De eerste les is al sinds 15 februari volledig gratis te volgen.

“We willen onze fans niet alleen inspireren, maar ook in staat stellen om een positief verschil te maken in hun leven en dat van anderen”, vertelt Tommy Hilfiger. “Het creëren van gratis en betekenisvolle cursussen is een van de manieren waarop we hen daarvoor kunnen voorbereiden. Deze online lessen reiken kennis aan die scholen niet altijd behandelen, maar wel heel belangrijk zijn de dag van vandaag. Als voorwaarde om samen verder te geraken, moeten we allemaal meer bijleren over onszelf, onze samenleving en de planeet. Dat is dan ook exact wat onze cursussen aanleren.”

Om gebruikers (je kan ze ook wel studenten noemen) met de juiste tools en kennis te voorzien, focussen de vijf Future Learn lessen op duurzaamheid, LGBTQIA+, body positivity en gemeenschapsvorming. Via het platform zullen gebruikers een veilige ruimte hebben om verschillende ervaringen te ontdekken en om hun persoonlijke dromen en unieke uitdagingen te delen. Elke cursus doelt ernaar om passie in actie om te zetten.

Tommy Hilfiger

Pers

/

Praktische informatie

De korte cursussen zijn een combinatie van storytelling, in dialoog gaan, het ontwikkelen van nieuwe sociale en duurzame kennis en het vieren van vooruitgang. De lessen zijn volledig gratis en duren elk zo’n vier uur om te voltooien. Je kan de vijf FutureLearnlessen volgen op www.FutureLearn.com, via je smartphone, tablet en computer.

In detail, de cursussen en hun lesgever zijn:

  • 15 februari: Onderzoek naar lichaamsneutraliteit en het uitdagen van lichaamsbeeldstereotypen met actrice, podcaster, model, schrijfster en activiste Jameela Jamil.
  • 1 maart: Verkenning van duurzaam leven en liefhebben met zangeres en duurzaamheidsactiviste Mogli.
  • 15 maart: Het verkennen van intersectionaliteit en wat je uniek maakt met DJ, zanger, songwriter, performer en activist Kiddy Smile.
  • 29 maart: Verkenning van mentorschap en gemeenschappen met collectief de Compton Cowboys.
  • Zomer 2021: Verkenning van LGBTQIA+-activisme, belangenbehartiging en bondgenootschap met actrice, model en activiste Indya Moore.

Naast het streamen van online lessen, zal het modelabel Tommy Hilfiger ook een reeks live gesprekken voeren op hun sociale media-kanalen. Op die manier wil het merk extra informatie en life hacks delen met iedereen die er baat bij kan hebben.

Tommy Hilfiger

Pers

Lees meer Marie Claire op: Belgische ontwikkelt 100% biologisch afbreekbaar garen: “Het is financieel niet voordelig om duurzaam te zijn”, België heeft werk aan de winkel op vlak van body positivity en Plan international vraagt hulp van jongeren om seksuele intimidatie tegen te gaan.

Tags: Duurzaamheid, Future Learn, Tommy Hilfiger.