Tips voor kinderen tijdens de paasvakantie van drie weken
© Joris Casaer

Tips voor kinderen tijdens de paasvakantie van drie weken

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Drie weken paasvakantie lijkt een helse opdracht voor ouders met kinderen. Om elkaar niet op de hielen te zitten, is het belangrijk om verschillende activiteiten te plannen zodat je kinderen wat energie kwijtraken en je jezelf rust kan gunnen. Wel, goed nieuws: er staat een resem aan activiteiten en expo's gepland de komende weken. 

/

Corona maakt het niet gemakkelijk voor zowel ouder als kind. De paasvakantie is verlengd met een week wat de nood voor bezigheidstherapie vergroot. Er staan de komende drie weken tal van activiteiten gepland, gaande van musea, expo’s tot een bezoekje aan een zoetwaterlabo. We stippelen er een vijftal voor je uit.

1. Pasen in het Zwin

Een wandeling door het Zwin Natuurpark met Zwingidsen, organismen van dichtbij bekijken in het zoetwaterlabo, een zoektocht naar het ‘ei zonder mama’ en een groet brengen aan de ooievaars, dat kan je allemaal doen van 31 maart tot 18 april 2021 in Knokke-Heist. Het Zwin viert samen met jou Pasen en organiseert daarom verschillende activiteiten in de paasvakantie waarmee je kind een hele dag zoet is. Het belooft een leerrijke ervaring te zijn gevuld met interessante weetjes over eieren en minuscule diertjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zwin Natuur Park (@zwinnatuurpark)

Het Zwin in Knokke-Heist, van 31 maart tot en met 18 april 2021. Reserveer je tickets hier.

/

2. Paashaas Piet en de chocoladebandiet

Het Bakkerijmuseum in Veurne ronselt kinderen om mee op zoek te gaan naar de chocoladebandiet. In het museum ga je actief op zoek naar sporen van de dief en voer je opdrachten uit die je vooruit helpen. Het is een zoektocht voor speurneuzen van zes tot twaalf jaar en hun familie. Maar vooral een zoektocht voor echte chocolade diehards.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bakkerijmuseum (@bakkerijmuseumveurne)

Bakkerijmuseum in Veurne, van 1 april tot en met 18 april. Reserveer je tickets hier.

/

3. Detectivespel Blacksad

Op ontdekking naar het Europese stripverhaal in het hartje van Brussel. Het Belgische Stripmuseum brengt het verhaal van Blacksad, de beroemde kat en detective die onschuldig in de gevangenis zit opgesloten. Het doel is om samen op pad te gaan en bewijsmateriaal te verzamelen die Blacksad helpt vrij te pleiten. Zodra de echte dader gevonden is, staat er nog een tweede activiteit te wachten. Samen met Midam, gekend van de humoristische reeksen Kid Paddle en Game Over, volg je het parcour van een ‘Kleine Barbaar’, de virtuele avatar van KidAan de hand van een inkijk in de wereld van de auteur, word je verrast door zijn artistieke aanpak die je zonder twijfel aan het lachen brengt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Veerle (@veerledevos)

Belgisch Stripmuseum in Brussel, van 1 juli 2020 tot en met 15 mei 2021. Reserveer je tickets hier.

/

4. Leonardo’s Lab tijdens de paasvakantie

Is je kind een echte kunstenaar? Dan is het Middelheimmuseum in Antwerpen iets voor hem of haar. Net zoals Leonardo Da Vinci gaat je zoon of dochter in het laboratorium aan de slag om zelf een machine uit te vinden. Aan de hand van een creatieve wandeling in het park worden ze geïnspireerd voor hun uitvinding waarna ze vervolgens zelf de touwtjes in handen nemen. Een geschikte activiteit voor acht tot twaalfjarige creatievelingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @middelheimmuseum

Middelheimmuseum in Antwerpen, van 6 tot 7 april 2021. Reserveer je tickets hier.

/

5. Klank- en lichtspel Bilzen Mysteries

Schrikken mysterieuze verhalen of griezels je kind niet af? Stap dan samen mee in het betoverende verhaal van Alden Biesen. Zodra je één voet voorbij de poort plaatst, wandel je mee door het mysterieuze kasteel van Bilzen. Met een tablet in de hand beleef je een avontuur vol spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten. Jan Decleir, vertolkt de Heer van Biesen en begeleid je doorheen 800 jaar geschiedenis. Een tijdreis die je doorheen het verleden en heden leidt. Iets wat je niet mag missen tijdens de paasvakantie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bilzen Mysteries (@bilzenmysteries)

Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen, van 26 oktober 2016 tot en met 31 december 2022. Reserveer je tickets hier.

Lees meer Marie Claire op: Waarom musea belangrijk zijn in de opvoeding van je kinderen; Belgische musea mogen terug open: wie opent wanneer en met welke tentoonstelling?; Jong geleerd, oud gedaan? Fitnessclub Aspria lanceert meditatielessen voor kinderen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Kinderen, Paaseieren, Paasvakantie, Pasen.