Tipje van de sluier: dit weten we over de reboot van Gossip Girl
© Streamz

Tipje van de sluier: dit weten we over de reboot van Gossip Girl

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Eindelijk is het zover: acht jaar na de iconische millennial-serie 'Gossip Girl' lanceert er op 9 juli 2021 een vervolg op Streamz. Een opwindende comeback bestaande uit nieuwe personages die zich aan de pracht en praal van New York wagen.

/

De allerlaatste aflevering van Gossip Girl verscheen acht jaar geleden. Ondertussen vertoeft een nieuwe generatie tieners in de Upper Eastside. De personages bevinden zich op dezelfde plaats als in de originele serie, maar verschijnen in een modern en vernieuwd jasje. In een veelbelovende teaser leer je de nieuwe personages al wat beter kennen, ontdek je de nieuwste modetrends en worden we getipt over dé stem die ons doorheen de verhaallijn loodst. Dit kunnen we je al vertellen:

 Zonder stem, geen Gossip Girl

Als je ooit de welbefaamde serie Gossip Girl bekeken hebt, dan herinner je je vast deze quotes nog: ‘You know you love me’, ‘I’m not a stop along the way. I’m a destination.’ Kristen Bells sprak jarenlang tal van quotes in als verteller doorheen de serie. En goed nieuws, want ook nu staat ze opnieuw te springen om de opnamestudio in te stappen. Daarnaast blijven ook Josh Schwartz en Stephanie Savage, de bedenkers van het originele Gossip Girl-concept, in de running.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ginger Generation (@gingergeneration)

Samen met schrijver en showrunner Joshua Safran proberen ze het kijkerspubliek van hun sokken te blazen met spannende intriges, schandalen en plottwists. In het verleden haalden ze zes keer een Teen Choice Award binnen, wat ze graag met deze reboot zouden verdubbelen. En niet gevreesd, ook Eric Daman vervult zijn huidige positie als kledingontwerper om de memorabele looks een moderne toets te geven. Verder vormt regisseur Karena Evans een nieuwe aanwinst voor de regie.

/

Wending in de verhaallijn

De reboot speelt zich af in 2021 op de gekende trappen van The Met, dé plek bij uitstek van Serena en Blair. In dit nieuwe seizoen draait het verhaal voornamelijk rond een jonge, frisse generatie scholieren die in de voetsporen treden van de voorgaande personages. Niet enkel de personages krijgen een touch up, ook de attributen en het decor ondergaan een metamorfose.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WOOMP! (@woompbr)

En dat is nog niet alles: diversiteit voert deze keer de toon. Oorspronkelijk zagen we voornamelijk witte, geprivilegieerde personages met een heteroseksuele geaardheid, wat volgens de makers een upgrade kon gebruiken. Voornamelijk de hoofdrolspelers waren aan deze verandering onderhevig en vertegenwoordigen een diverser beeld van de realiteit. Kleurlingen, niet-kleurlingen en LGBTQIA+ personen krijgen een prominente plaats in de serie.

/

Nieuwe cast vervangt de oude

De reboot garandeert een succes te worden met het nieuwe acteertalent dat de serie voorschotelt. Enkele van de personages klinken je vast bekend in de oren: Jordan Alexander uit Sacred Lies, model Zion Moreno, Thomas Doherty uit High Fidelity, Emily Alyn Lind uit Revenge, Tavi Gevinson van Style Rookie, Eli Brown uit The Perfectionists, Evan Mock en Whitney Peak uit Chilling Adventures of Sabrina en Savanna Smith.

Wie de personages vertolken dat blijft nog even geheim, maar één ding is zeker: ze stellen de waarden Influence, Power, Style, Freedom, Grace, Ambition, Privilege, Innocence en Perspective voor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gossip Girl (@gossipgirl)

Betekent dit dan het einde van de originele cast? Niet helemaal. Blake Lively en Chace Crawford lieten eerder vallen dat zij heel graag nog eens in de huid van Serena Vanderwoodsen of Nate Archibald zouden kruipen. Maar of dit effectief het geval is, daar is nog niets over geweten. Al sluiten de regisseurs het zeker niet uit.

Lees meer Marie Claire op: ‘Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juni‘, ‘Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in mei‘, ‘Na het succes van Bridgerton, waarom kijken we zo graag naar kostuumdrama’s‘.

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gossip Girl, Netflix, Serena Vanderwoodsen, Serie, Streamz.