“Thuiswerk-vrijdag”: 7 tips om écht goed door te werken in je homeoffice
© Unsplash

“Thuiswerk-vrijdag”: 7 tips om écht goed door te werken in je homeoffice

Leestijd: 2 min

Ah de voordelen van thuiswerken! Niemand geeft om je slechte haardag, je bespaart heel wat pendeltijd en kan ongegeneerd aan je koffie slurpen. In je pyjama. 

Werken vanuit huis is de droomsituatie voor miljoenen werknemers, maar je concentreren op het hoofddoel, daadwerkelijk werken, is niet altijd even gemakkelijk. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste balans vindt. Om je te begeleiden hebben we onze favoriete work from home-tips op een rijtje gezet.

Lees ook: Work overload? 5 tips om je productiviteit te verhogen

/

Ga op tijd naar bed

Ook al werk je van huis uit, morgen is ook een gewone werkdag. Ga dus op tijd slapen zodat je uitgerust aan je dag kan beginnen. ’s ochtends goed van start gaan is de sleutel tot een productieve werkdag. Vergeet je alarm niet!

/

Creëer een persoonlijke maar propere werkruimte

Is er een clean desk-beleid op het werk? Thuis heb je de vrijheid om je bureau wat te pimpen met cactussen en persoonlijke foto’s. Zorg ervoor dat je er goed voelt en graag bent. Maar richt je werkplek in zoals een echt kantoor zodat er ook nog voldoende plaats is om effeciënt te kunnen werken en de dingen georganiseerd blijven. Hou persoonlijke zaken zoals rekeningen uit de buurt en het huishouden voor ‘na je uren’. Dus heb je zin om die dure maar oh zo comfortabele bureaustoel aan te schaffen, rep je naar de winkel! Je zal meer geneigd zijn om te blijven werken, daardoor ben je ook meteen productiever.

/

Ga make-up vrij

Tenzij je een conference call hebt gepland met een klant, kan je je hele dag make-up vrij doorbrengen. Neem even de tijd om je huid te verzorgen. Je hoeft toch geen uur aan te schuiven in je auto, dus neem dit moment om een gezichtsmasker of scrub te aan te brengen. Zo ga je fris aan de slag.

/

Plannen is key

Thuiswerken betekent je eigen baas spelen. Maak een lijst met zaken die je die dag wilt behalen en volg dezelfde routine als op het werk. Begin je daar met je mails? Begin dan thuis ook met je mails.Tip: Wanneer je taken toewijst op bepaalde tijdstippen, zorg je ervoor dat je op schema blijft.

/

Laat je pyjama in de kast

Thuiswerken is ook even een gelegenheid om je lichaam wat rust te geven, maar doe die pyjama uit! Het zal je teveel aan je warme dons herinneren en je verlangens naar een dutje alleen maar vergroten. Aankleden geeft je het gevoel dat je echt naar je werk vertrekt. Je hakken aandoen is dan ook weer niet nodig. Ga voor comfy chic. Met een basic t-shirt en jeans kan je zo naar de winkel of een koffie halen.

/

Neem af en toe een pauze

Vergeet niet af en toe een pauze te nemen. Het is niet omdat je thuiswerkt dat je nu overuren moet maken. Bij thuiswerken kan je tijdens je pauzes even de Marie Claire lezen, planten water geven of wandelingetje maken… dingen waar je collega’s je alleen maar voor kunnen benijden. 

/

Maak afspraken met familie en vrienden

De verleiding is groot voor familie en vrienden om even binnen te springen aangezien je ’toch thuis werkt’. Probeer het te minimaliseren want het neemt tijd van je werkuren en anders ben je tot na het avondeten nog bezig. Trek van in het begin grenzen en maak goede afspraken met je omgeving. Uiteraard kun je samen een pauze nemen, of samen met hen eten, zo geniet je ook van je pauze!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: MC at work, Thuiswerken.