Televisie die 90 graden kan worden gedraaid bijna te koop in België
© RV

Televisie die 90 graden kan worden gedraaid bijna te koop in België

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

's Werelds eerste roterende televisie, The Sero, is vanaf september te koop in ons land. Dit indrukwekkend staaltje technologie slaat een brug tussen je tv en smartphone en kan zowel verticaal als horizontaal gedraaid worden. Ontdek er hieronder alles over.

/

Verticaal in het Koreaans

Begin deze maand introduceerde Samsung officieel The Sero. Wat zoveel wil zeggen als verticaal in het Koreaans, de thuisbasis van het elektronicabedrijf. Met deze uitvinding wil Samsung een echte lifestyle televisie op de markt brengen die net zo toegankelijk is als je smartphone. Door het beeldscherm kantelbaar te maken, kan je zowel traditionele media als mobiele content weergeven zonder lastige zwarte randen.

/
Samsung The Sero

RV

Nieuwe media

Het verwondert je misschien niet, maar dankzij ‘The Sero’ speelt Samsung in op de stijgende populariteit van nieuwe mediaplatformen zoals TikTok en YouTube. 90% van de online video’s zijn dan ook in portretstand gefilmd en dat vraagt een verticaal beeldscherm voor een optimale kijkervaring.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vanaf nu alleen online content kan bekijken met je televisie. Ook traditionele media en televisiezenders zijn nog steeds te bekijken op dit ultra modern televisiescherm. Simpelweg je televisie roteren, et voilà!

The Sero is in België beschikbaar vanaf september met pre-order vanaf midden augustus. Vanaf € 1.699.

Lees meer Marie Claire op: Belg fotografeert voor Burberry, Razend populair dankzij Beyoncé, wie is ontwerpster Marine Serre? en Online veilingtip: de unieke capsulecollectie van 42|54 x Z Flip.

Tags: Samsung, Televisie, The Sero.