Razend populair dankzij Beyoncé, wie is ontwerpster Marine Serre?
© Parkwood Entertainment / Disney +

Razend populair dankzij Beyoncé, wie is ontwerpster Marine Serre?

Leestijd: 1 min

In de recente videoclip van het nummer 'Already' danst popster Beyoncé samen met 6 dansers in catsuits van de Franse couturier Marine Serre. 48 uur na de lancering van de video werd op modezoekmachine Lyst 426% meer gezocht naar kleding met haar kenmerkende halve maan dessin op. Ook sterren als Rihanna, Kendall Jenner en Bella Hadid zijn fan.

/

Het 85-minuten durende visuele album van Beyoncé genaamd ‘Black Is King’ wordt nu al omschreven als dé beste modevideo van het jaar. Styliste Zerina Akers kreeg carte blanche en liet zich dan ook volledig gaan. Er werd onder andere intensief samengewerkt met zwarte ontwerpers zoals D. Bleu Dazzled, Jerome Lamaar en Mia Vesper. De video heeft ook een klein Belgisch kantje, want Queen B draagt op een bepaald moment oorbellen van ‘Live-To-Express’. Het merkje van de Antwerpse Nadine Veldman.

Volgens modezoekmachine Lyst is er echter één look waar fans in het bijzonder interesse in hebben: de catsuits met halve maan design op van Marine Serre. De zoekterm “Marine Serre moon bodysuit” ging meteen door het dak en binnen de 48 uur na de lancering was er al 426% meer gezocht naar het halve maan design. Niet dat de ontwerpster los daarvan ook niet in populariteit stijgt. Sinds maart wordt er op Lyst wekelijks 51% meer gezocht naar haar merk.

/

Wie is Marine Serre?

De Franse Marine Serre studeerde in 2017 af aan de Belgische modeschool La Cambre. Met haar afstudeercollectie won ze de erg gewilde Prix LVMH, wat haar een flink bedrag opleverde en ook ondersteuning van de LVMH-groep (waartoe onder andere Louis Vuitton, Givenchy en Celine behoren). Zelfs nog daarvoor lagen haar ontwerpen al in vooruitstrevende winkels als Dover Street Market en SSENSE.

Wat haar er doet uitspringen is dat ze haarfijn aanvoelt wat leeft in de maatschappij. Zo is minstens de helft van haar collecties gemaakt van restmateriaal of tweedehandsstoffen. De modellen op haar modeshows variëren in leeftijd, geslacht, etniciteit en gewicht en haar stijlmix tussen haute couture en sportswear voelt heel erg eigentijds aan. Bovendien is haar kleding duur, maar niet onbetaalbaar. De meeste stuks alleszins.

Dankzij haar kenmerkende halve maan (of wassende maan) print bereikt ze nu ook het grote publiek. Het design dat verwijst naar het symbool van de Islam, is onder andere te zien op tops, leggings en accessoires. In het septembernummer van Marie Claire gaan we trouwens dieper in op wie de ontwerpster is. Nog even geduld!

Lees meer van Marie Claire op: Wat draag je tijdens een hittegolf: tips van Marie Claire’s moderedactrice Elspeth, Virgil Abloh toont hoe een collectie van Off-White tot stand komt en Tommy Hilfiger brengt kledinglijn voor mensen met een fysieke beperking naar België.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.