Sterfotograaf Steve McCurry komt naar Antwerpen met expo
© Getty Images

Sterfotograaf Steve McCurry komt naar Antwerpen met expo

Leestijd: 1 min

Het werk van Steve McCurry, een van de meest populaire hedendaagse fotojournalisten en lid van het legendarische fotocollectief Magnum Photos, komt naar ons land. Vanaf 12 mei opent de expo 'The World of Steve McCurry' in de Waagnatie Expo en Events in Antwerpen.

/

Ongeveer 200 foto’s op groot formaat zijn het onderwerp van deze retrospectieve over de Amerikaanse fotograaf, geboren in 1950 in Philadelphia. McCurry vergaarde wereldbekendheid met zijn portret van Sharbat Gula, het Afghaanse meisje met de groene ogen. Dat werk stond symbool voor de ellende van de Afghaanse oorlog en prijkte in 1985 op de omslag van het tijdschrift National Geographic. Naast “Afghan Girl” zullen onder meer ook foto’s te zien zijn van vlak na de aanslagen van 11 september 2001 in New York.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Tanca (@marco_tanca)

‘The World of Steve McCurry’

Naast de iconische werken van McCurry, krijgen ook zijn meest recente werken een plaatsje in de expo. Waaronder ook enkele beelden die nooit eerder aan het publiek getoond werden. Zijn werk, waarin de mens altijd centraal staat, focust vooral op conflicten, bedreigde culturen, voorouderelijke tradities en hedendaagse cultuur. McCurry kreeg in zijn carrière talloze onderscheidingen, zoals de Magazine Photographer of the Year.

Lees ook: De populariteit van tiny houses piekt door lockdowns: “We kunnen de aanvragen amper bijhouden”.

De tentoonstelling is elke dag, behalve dinsdag, toegankelijk van 10 tot 18 uur. Tijdens de schoolvakanties is de tentoonstelling elke dag open. McCurry begeleidt de bezoekers zelf langs de route door middel van een audiogids.

Reserveren kan via de website.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Expo, Fotografie.