Het zomeraccessoire bij uitstek dit jaar? Een sjaal. Maar dan wel in je haar
© Instagram @sincerelyjules & @eleonoraarico

Het zomeraccessoire bij uitstek dit jaar? Een sjaal. Maar dan wel in je haar

Door Emilie Gharbi & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Net zoals in de jaren 60, is de sjaal weer razend populair. Dit keer knoop je het accessoire echter niet rond je nek, maar in je haar. Je kan kiezen uit kleurrijke, klassieke of stoere exemplaren. Aan jou om je fantasie de vrije loop te laten, zeker nu er zonnige dagen voor de deur staan.

Je kan het accessoire op de klassieke manier dragen, net zoals Brigitte Bardot. Maar aarzel niet om jezelf een meer vintage en retro look te geven door je kapsel iets specialer te maken. De manieren om het populaire accessoire te knopen zijn eindeloos, maar wij geven je enkele tips.

Je kan kiezen voor de, gedurfde, getoupeerde knot zoals Amy Winehouse. Je kan hem dragen als een hoofdband, net boven je oren. De kleur van de sjaal stem je best af op je lippenstift of nagellak. Wij vinden een sjaal rond het hoofd, of enkel zichtbaar aan de voorkant, dé look van deze zomer. Maar je kan ook kiezen voor een meer gesofisticeerde look. In dat geval maak je een lage paardenstaart en bind je een sjaal met een mooi bloemenmotiefje errond.

Hier vind je enkele manieren om jouw sjaal deze zomer in te zetten als trendy haaraccessoire.

Vond je dit interessant? Lees dan ook Grijs is wijs, Een nieuwe lente, een nieuw kapsel. Let’s go short cut!Zomerse kapsels: hoe zagen ze eruit op de catwalk en hoe maak je ze thuis?, Paris Fashion Week: modellen als krijgers met haren als sabels voor Ann Demeulemeester (met M.A.C), De zeven hoofdzonden die je moet vermijden voor gezond haar of 10 beautyfouten die we allemaal maken (en best zo snel mogelijk afleren).

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amy winehouse, Haar, Kapsels, Lente, Sjaal, Zomerkapsels.