Paris Fashion Week: modellen als krijgers met haren als sabels voor Ann Demeulemeester (met M.A.C)
©

Paris Fashion Week: modellen als krijgers met haren als sabels voor Ann Demeulemeester (met M.A.C)

Leestijd: 1 min

Héél veel haargel en dan het strijkijzer erover, in aparte lokken, zo krijg je haar dat er uitziet als sabels. En de make-up zelf, die moet evenveel kracht uitstralen. Voor Ann Demeulemeester betekent dat in eerste plaats: krachtige wenkbrauwen! Make-upmerk M.A.C zorgt voor de looks en wij mogen mee achter de schermen voor een kijkje van dichtbij.

Make-upartieste Linsey Alexander van M.A.C: “De modellen van Ann Demeulemeester moeten altijd sterke vrouwen uitbeelden. Het draait om het uiten van karakters, niet om het lanceren van nieuwe trends. En dat zet ons elk seizoen weer tot nadenken over dit steeds terugkerende thema. Al uit die zoektocht naar kracht zich deels in enkele vaste stokpaardjes: een bleke huid, diepte in de ogen en wenkbrauwen die in piekjes naar boven worden gekamd met zwarte mascara.”

Hier het filmpje:

Vorig seizoen waren de looks meer romantisch,  nu ligt de nadruk vooral op die hardheid. Daarvoor wordt de huid heel bleek en een beetje spooky gemaakt met een concealerpalette dat veel grijstinten bevat.

En toch is er zoals altijd een romantische toets te bespeuren. Dit keer wordt de wat slaperige, dirty make-up opgefrist door heel koele, glanzende highlights in zilverblauw. Zo oogt het geheel toch heel fris. Fris maar ijzig.

 

Hier in beeld gebracht:

Lees hier welke streetstylefotografen je moet volgen op Instagram.

Meer nieuws over de modeweken vind je hier.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Ann Demeulemeester, Herfst/winter, M.A.C, Make-up, Paris fashion week, Trends.