Zomerse kapsels: hoe zagen ze eruit op de catwalk en hoe maak je ze thuis?
©

Zomerse kapsels: hoe zagen ze eruit op de catwalk en hoe maak je ze thuis?

Leestijd: 2 min

Voor de shows van onder andere Dior, Givenchy en Miu Miu werden de kapsels verzorgd door Redken. Allemaal glanzende haren die heel natuurlijk ogen. Goed nieuws, want dat kunnen wij ook. En wel zo!

Miu Miu

Guido Palau, Redken’s Global creatief directeur creëerde de kapsels. Voor deze mooie look met haarband voor de Miu Miu show werd het haar naar boven gebrusht, getoupeerd aan de kruin en  voorzichtig terug glad gemaakt, om de look clean te houden. Een paardenstaart werd gemaakt met een zwarte elastiek (zonder het haar strak te trekken) en voorin werd een haarband geplaatst voor een jaren ’60 accent.

kapsels

Stap voor stap:

 1. Start met gewassen, gedroogd haar.
 2. Brush je haren aan de wortels naar boven met een grote ronde borstel en trek ze glad.
 3. Neem een zwarte haarband, trek die over je hoofd en onder je haar, zodat je deze draagt zoals een halsketting.
 4. Breng wat Redken Wind Blown 05 aan op de wortels en de lengten van je haar voor meer textuur en grip.
 5. Kam de achterkant van je haar tegen (touperen) om meer volume te geven, dit doe je aan de wortels. Enkel de bovenste dekharen kam je voorzichtig glad, zonder aan het onderliggend volume te komen.
 6. Zet de haarband voorzichtig over je voorhoofd.
 7. Trek wat babyhaartjes los vooraan en opzij om het kapsel minder strak te maken.
 8. Zet je haren vast in een lage paardenstaart met een zwarte elastiek.
 9. Gebruik je vingers als een kam en breng volume aan in de lengten van je staart.
 10. Werk af met de Redken Forceful 23 Super Strength Hairspray om pluizende haren te voorkomen en het volume te behouden.

kapsels

/

Dior

“Voor de show van Dior werden de haren half opgestoken door enkel de voorkant strak naar achteren te spelden met een pin. Zo waren de gezichten goed te zien. Een vrouwelijke look die er een beetje kinderlijk, maar toch gesofisticeerd uitziet”, Aldus Guido Palau.

kapsels

Stap voor stap:

 1. Prepareer je haren zodat ze een mooie glans krijgen met de Redken Diamond Oil Glow Dry Gloss Shampoo en de bijhorende conditioner.
 2. Breng in je handdoekdroge haren een beetje Redken No Blowdry Cream aan (ter grootte van een eurocent) door het product eerst in je handen te wrijven en nadien op je kruin en over de lengten van je haren te verdelen. Dit om textuur te geven aan je kapsel.
 3. Breng met je vingers een middenstreep aan.
 4. Laat je haar aan de lucht drogen.
 5. Eens droog neem je je voorste haren samen in een driehoek van ongeveer 12 centimeter en pin je ze vast met verschillende schuivertjes. Laat aan elke kant je oren tussen je haren komen.
 6. Indien nodig kan je de achterste haren vluchtig behandelen met een krulijzer om ze meer textuur te geven. Ga daarna met je vingers door je haar om de krullen te separeren.

kapsels

/

Givenchy

In deze super naturelle look van Givenchy wordt enkel wat extra textuur aan het haar gegeven om friseren tegen te gaan en de natuurlijke krul meer te doen uitkomen. Bij sommigen wordt het krulijzer boven gehaald om hier en daar een extra krul bij te zetten. Door een zijscheiding aan te brengen en de Redken Wax Blast te gebruiken, krijgen de kapsels de indruk dat ze de dag voordien werden gewassen en bekom je een beetje die net-uit-bed look.

kapsels

Stap voor stap:

 1. Prepareer je haren door ze te wassen met de Redken Clean Maniac-Touch Micellar Shampoo en Conditioner.
 2. Breng met je vingers een zijscheiding aan.
 3. Breng een beetje Redken No Blowdry Cream aan (ter grootte van een eurocent) door het eerst in je handen te wrijven. Breng het dan aan op je kruin en verdeel het product verder over de lengten. Laat je haren aan de lucht drogen.
 4. Wanneer je haar droog is, spray je een beetje Redken Wax Blast 10 op de wortels en lengten voor een meer gegolfde textuur. Laat het product even zijn werk doen.
 5. Breng met je handen en je vingers de haren naar achteren.

kapsels

Lees hier hoe je vijf mooie kapsels makkelijk zelf maakt.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Catwalk, Haar, Kapsel, Kapsels, Paris fashion week, Redken, Styling.