Een nieuwe lente, een nieuw kapsel. Let’s go short cut!
© Instagram @caradelevingne - Alexandra Nataf

Een nieuwe lente, een nieuw kapsel. Let’s go short cut!

Door Alice Barbieux & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Kort haar is tegenwoordig in. Terwijl sommige sceptisch blijven om zelf te kiezen voor deze jongensachtige stijl, is de meerderheid ervan overtuigd dat een short cut perfect rijmt met vrouwelijkheid en elegantie. Nog niet overtuigd? Wij geven je enkele redenen om jouw lange lokken toch in te ruilen voor een korte snit.   

Al enkele jaren ondergaan tal van sterren deze radicale transformatie. Dus waarom zou jij je er niet aan wagen? Geen beter excuus dan de lente om eens met een wild plan naar de kapper te trekken.

Het staat bij iedereen

Jezelf verschuilen achter het excuus “Nee, kort haar past niet bij mij” gaat niet meer. Iedereen staat met een short cut, of toch bijna iedereen. Meisjes met fijne gelaatstrekken moeten niet twijfelen om de stap te zetten. Bij meisjes met een ronder gezicht is iets langer haar beter, zoals een korte carré.

Het kan stapsgewijs

Als je al langer droomt van een kort kapsel, maar de stap nog niet durft te zetten: go slow. Begin met een carré, zeker als je wat langer haar hebt. Wanneer je jouw nieuwe snit gewoon bent, kan je een versnelling hoger gaan.

Stylen wordt kinderspel

Kort haar heeft natuurlijk het grote voordeel dat het heel gemakkelijk in model te brengen is. Je hebt alleen een föhn, een borstel, een stylingproduct en 10 vingers nodig. Het is wel noodzakelijk om regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen.. Heb je een goede kapper, dan zal je merken dat je haar elke ochtend vanzelf in de juiste plooi valt. Handig toch?

Een overzicht van onze vijf favoriete korte kopjes van het moment.

 

Vond je dit leuk? Bekijk dan zeker ook ‘De 7 hoofdzonden die je moet vermijden voor gezond haar’ en  ‘100% natuurlijke kappers: 5 salons met groene vingers‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Jongensachtig, Kapsel, Kort, Short cut.