Grijs is wijs
© Redken

Grijs is wijs

Leestijd: 1 min

Vroeg of laat krijgt iedereen grijs haar maar sommigen eerder dan anderen. En zij die het nog niet zijn, laten hun haar tegenwoordig zelfs met opzet grijs kleuren. Het haarverzorgingsmerk Redken speelt in op deze trend en presenteert haar nieuwste, glanzende grijstinten op zelfverzekerde vrouwen.

De modellen voor deze Gray Celebration zijn modespecialiste Sarah Harris, de directrice van Vogue, en Redken-muze Jetta. De looks zijn van de hand van Josh Wood, Global Color Creative Director bij Redken en Guido, Creative Director bij Redken. Die laatste is van mening dat grijs haar op alle leeftijden mooi kan staan. Hij toont ons de veelzijdigheid van de tint.

Model Jetta kreeg een staalgrijze kleur en de natuurlijke zilvergrijze lokken van moderedactrice Sarah Harris werden gesublimeerd en benadrukt met de nieuwe zilverkleurige glossy tinten van Shades EQ. Daarmee kan natuurlijk of gekleurd grijs haar volledig gepersonaliseerd worden met accenten zoals parelmoer, as, titanium en chroom.

“Ik vind dat grijs en glanzend haar echt zorgt voor een ultieme chique uitstraling”, stelt Guido.

Dus ga je voor grijs? Zorg dan voor veel glans op je haren om extra klasse uit te stralen!

Sarah Harris begon haar carrière als modejournaliste voor Vogue, daarna werd ze redactrice, en nu is ze directrice van het blad. Ze werkt ondertussen al 10 jaar bij Vogue. “Ik begon grijs haar te krijgen toen ik 16-17 jaar was. Ik zat naast mijn moeder in de auto toen ik het voor het eerst in de spiegel opmerkte. Ik geloofde niet wat ik zag! Vroeger kleurde ik mijn haar. Ik gebruikte een koperkleurige spoeling en hing over de badrand met mijn twee beste vriendinnen en we kleurden ons haar om de zes weken. Later werd ik het gewoon. Mijn grijze haren zijn redelijk gelijkmatig verdeeld en de textuur is nog altijd zacht,” aldus Sarah Harris.

Ook de Britse zangeres en auteur Jetta poseert dus in grijze lokken voor het merk.

Bekijk hier de haarkleuren van de Redken 5th Avenue lijn:

Hier vind je meer haartrends.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Grijs, Grijs haar, Haar, Haarkleuren, Haarkleuring, Kapsels, Redken, Trend.