Ronddwalen in Barcelona: deze 7 parken wil je bezoeken
© Unsplash

Ronddwalen in Barcelona: deze 7 parken wil je bezoeken

Leestijd: 1 min

Zin in een tripje naar warmere oorden? Binnen enkele uren sta je al in het bruisende Barcelona. Dat je daar de Ramblas moet bezoeken en best eens voorbij de Sagrada Familia loopt, moeten we je niet meer vertellen. Wel tippen we je graag de mooiste parken voor een ecologisch en groen tripje. 

/

Laten we beginnen bij het begin: wanneer je de straten van Barcelona doorkruist, maak dan bewuste keuzes en kies voor milieuvriendelijk transport. De nieuwe Volvo EX30, met zijn minimalistische ontwerp en doordacht materiaalgebruik, past perfect in deze visie. Deze gloednieuwe SUV heeft de laagste koolstofvoetafdruk van alle Volvo-modellen tot op heden. Het resultaat? Een rijervaring zonder schadelijke uitstoot. Het verkennen van de straten van Barcelona wordt moeiteloos en draagt bij aan het behoud van onze kostbare planeet.

Volvo EX30 Vapour Grey Exterior

Lees ook: Dit wil je (duurzaam) shoppen tijdens slow-vember

/

Naar waar trek je best in de stad?

Parc de la Ciutadella:

Gelegen in het hart van Barcelona, is dit park een oase van groen en rust. Het heeft een grote vijver waar je roeiboten kunt huren, een schitterende fontein, beelden en veel plekken om te picknicken.

Park Güell:

unsplash

O zo bekend, maar wel écht een bezoekje waard. Ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí, is Park Güell een van de meest iconische plekken in Barcelona. Het park heeft kleurrijke mozaïeken, organische architectuur en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

/

Montjuïc Park:

Gelegen op de heuvel Montjuïc, biedt dit park een adembenemend uitzicht over de stad en de haven. Het heeft ook veel groene ruimtes, tuinen en historische bezienswaardigheden, waaronder het Olympisch Stadion en het Kasteel van Montjuïc.

Parc del Laberint d’Horta:

Dit is het oudste park van Barcelona en het herbergt een prachtige doolhof in neoklassieke stijl. Het park heeft ook prachtige tuinen, vijvers en sculpturen.

/

Parc de Collserola:

Hoewel iets verder weg van het stadscentrum, biedt het Parc de Collserola een adembenemend uitzicht over Barcelona en is het een uitstekende plek om te wandelen, fietsen en de natuur te verkennen.

Parc de Pedralbes:

Dit park ligt in de wijk Les Corts en is een rustige plek om te ontspannen. Het heeft prachtige tuinen, fonteinen en een mooi paleis, het Paleis van Pedralbes, dat ook kan worden bezocht.

Parc de la Creueta del Coll:

Dit park is een verborgen juweeltje en biedt een kunstmatig meer waarin je kunt zwemmen, evenals speeltuinen en groene ruimtes om te relaxen.

Lees ook: In topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.