It’s picnic time! 5 must haves voor een geslaagde outdoorlunch
© Shutterstock

It’s picnic time! 5 must haves voor een geslaagde outdoorlunch

Door Lieselotte Van Hemelrijck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 3 min

De zon schijnt, het picknickseizoen is geopend! Bevelen is niet van onze gewoonte, maar vandaag maken we graag een uitzondering. Dus, to-do voor vandaag: vul je picknickmand, sprokkel je vrienden/familie/collega's (schrappen wat niet past) bij elkaar en ga naar buiten!

Picknicken… het idee mag dan wel idyllisch klinken, in praktijk is het vaak een ander paar mouwen. Het laken is toch niet zo groot als je dacht, de plastieken bekers waaien omver en oh ja, de bus fruitsap is uitgelopen in je tas. Bummer. Maar niet getreurd, Marie Claire weet raad. Met deze vijf picknick must haves ben je de wet van Murphy moeiteloos te slim af. Dus, allemaal in koor: ik ga picknicken en ik neem mee…

1. Het gigantische picknickkleed van Fatboy

Wie dacht dat Fatboy enkel zalige zitzakken in de aanbieding heeft, slaat de bal mooi mis. Ze maken namelijk ook een prachtig picknickkleed van maar liefst 2 op bijna 3 meter groot . Plaats genoeg voor alle billen, borden en glazen dus. Door de handige meegeleverde draagband is deze Perzische schoonheid bovendien supermakkelijk om mee te nemen.

Qua design lijkt dit picknickkleed in eerste instantie op een traditioneel tapijt, maar wie goed kijkt, ontdekt snel vele verborgen geheimen. Zo kan je het kleed met vier bijgeleverde reuzepunaises vastmaken aan de grond via de gaten in de hoeken. Je parasol kan je kwijt in het speciale gat in het midden, je sleutels en telefoon kunnen op hun beurt schuilen in het handige tasje achter het Fatboy logo.

Eens je lunchpauze gedaan, borstel je simpelweg het zand weg met de bijgeleverde Picnic Lounge veger en rol je je picknickkleed vakkundig op tot een tas. De redactie van Marie Claire is alvast fan!

De zon schijnt, dus het is picknicktijd! De redactie van Marie Claire voegt alvast de daad bij het woord 😎

Een bericht gedeeld door Marie Claire België (@marieclaire_belgie) op

Picknickkleed ‘Picnic Lounge’ van Fatboy, 2.10 x 2.80 meter groot, 6,8 kg, €269,95, www.fatboy.com.

/

2. Een picknickmand van Dille & Kamille

picknick

dille&kamille

Onmisbaar voor een picknick? De mand, uiteraard. Ouderwets gezellig, back to basics en perfect om al je hapjes en drankjes in één keer te vervoeren. Een beetje honger of juist heel veel? Bij Dille & Kamille vind je manden voor elk formaat picknick.

1.Picknickmand rechthoekig, rotan, €35,  54 x 37 x 25 cm: groot genoeg voor twee stokbroden, een fles bubbels, een gesloten kom salade, bekers, een pot choco, wat fruit en een portie gezelligheid. 

2. Picknickmand ovaal, wilgenteen, €27,95, 46 x 35 x 19 cm: groot genoeg voor twee stokbroden, een fles bubbels, een iets kleinere kom salade, bekers, een kleinere pot choco, fruit en evenveel gezelligheid.

3. Picknickmandje mini, €9,95, 27 x 19 x 17 cm: groot genoeg om je kat of hamster mee te nemen. 

Al deze manden (en nog veel meer) zijn verkrijgbaar in de winkels van Dille & Kamille of online via www.dille-kamille.be

/

3. Servies van Tupperware

picknick

Tupperware

Wie zegt dat Tupperware niet cool is? We beg to differ! Het merk heeft letterlijk alles in huis dat je mogelijk nodig kunt hebben voor een geslaagde, lekbestendige (!) outdoorlunch. Licht servies in zomerse kleuren, afsluitbare flessen en bekers, minipotjes om je vinaigrette afzonderlijk mee te nemen, bestek dat vernuftig vervoerd kan worden in de deksels van je potjes; Tupperware heeft aan alles gedacht.

Meer info over Tupperware en hun producten vind je op www.tupperware.be.

/

4.  Lekker eten

picknick

dille&kamille

Uiteraard moet je lekker eten meenemen op een picknick! On to go, à la minute klaargemaakt is ideaal, maar laten we eerlijk zijn: een voorbereid mens is er twee waard. Zoveel mogelijk op voorhand klaarmaken, is dus de boodschap.

Spreek daarom best op voorhand onderling af wie wat zal meenemen, zo voorkom je dat je sommige dingen dubbel hebt en andere helemaal niet. Wij zijn alvast fan van hapklare gerechten, zoals heerlijke, kleurrijke salads in a jar. Je krijgt honger van zodra je ernaar kijkt, en je hoeft, eens geïnstalleerd op je picknickkleed, niets meer te doen. Handig toch?

Anna Helm Baxter, ‘Salad in a Jar. 68 recepten voor meeneemsalades’, 157 blz, uitgeverij Becht, € 12,95, te koop bij Dille & Kamille.

/

5. De ideale plek

picknick

Shutterstock

Nu is het enkel nog aan jou om de ideale plek in je buurt te vinden. Een park bij jou in de stad, een godvergeten wei in je dorp, het grasperkje net naast de parking op het werk of gewoon gezellig in je eigen tuin; laat het smaken!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dille&kamille, Fatboy, Picknick, Salade, Tupperware.