Parc Astérix: 35 jaar Gallische magie in het hart van Oise
© Sylvain Cambon

Parc Astérix: 35 jaar Gallische magie in het hart van Oise

Leestijd: 3 min

Op amper 35 km ten noorden van Parijs, in de prachtige regio Oise, vind je het Parc Astérix. Dit attractiepark is – de naam zegt het al – geïnspireerd op de beroemde strips van Asterix de Galliër. Het is een echte must voor gezinnen die zin hebben in een dagje plezier en avontuur. Het pretpark biedt een unieke en intense ervaring die de ogen van jong en oud laat fonkelen. Er zijn wel vijftig attracties en shows, er is dus zeker voor elk wat wils.

DIEP IN HET HART VAN GALLIË

Parc Astérix biedt trouwens veel meer dan alleen sensationele attracties. Midden in het park staan namelijk ook drie themahotels, zodat mooie liedjes voor één keer wel lang(er) kunnen duren. Of we nu kiezen voor Les Trois Hiboux (‘de drie uilen’), La Cité Suspendue (‘de vergeten stad’) of Les Quais de Lutèce (‘de kade van Lutetia’), we stappen er echt een andere wereld binnen. Gelukkig is dat er eentje waar we na een opwindende dag in alle comfort kunt ontspannen. Er is al een pakket Park + Hotel voor € 87,85 per persoon: een buitenkansje voor gezinnen die op zoek zijn naar een totaalervaring zonder hierbij diep in het rood te gaan.

VOOR ELK WAT WILS

Parc Astérix is speciaal ontworpen om de hele familie een onvergetelijke ervaring te bieden. De jongste bezoekers kunnen zich er uitleven in het Forêt d’Idéfix (‘bos van Idefix’), een zone die helemaal in het teken staat van de kleine Galliërs, met attracties die aangepast zijn aan hun leeftijd en grootte.

 

Voor gezinnen die graag samen fun beleven, zijn er attracties zoals Discobélix, Pégase Express en Attention Menhir. Die zijn spannend, maar ook weer niet té, ideaal dus voor een breed publiek. En voor wie wel van een uitdaging houdt, biedt Parc Astérix echte sensatierides zoals Oziris, Tonnerre de Zeus en Toutatis, de snelste rollercoaster van Frankrijk.

NIEUWE ATTRACTIES VOOR DE 35STE VERJAARDAG VAN HET PARK

Dit jaar viert Parc Astérix zijn 35ste verjaardag. En het doet dit met een reeks nieuwigheden die de bezoekers zullen verrassen en verwonderen. Zo zijn er La Tour de Numérobis (‘de toren van Tekenis’) en La Revanche des Pirates (‘de wraak van de piraten’), twee nieuwe attracties die alle harten (letterlijk) sneller laten slaan. Bij de eerste zwieren we veertig meter hoog op vliegende stoelen door de lucht, terwijl de tweede ons meeneemt op een spannend wateravontuur.

Voor wie van live-entertainment houdt, is C’est du Délire, de eerste Gallische musical, een absolute aanrader. We worden er ondergedompeld in de wereld van Asterix, wat tot echte schaterlachmomenten leidt. Verder heeft Le Défilé Gaulois (‘de optocht van de Gallliërs’) er een vijfde praalwagen bijgekregen, de Spaanse Char Hispanique, die het dagelijkse evenement nog meer kleur en feestvreugde schenkt.

Om zijn 35e verjaardag stijlvol te vieren, organiseerde het park een speciale avond in de Egyptische Zone. Ter gelegenheid hiervan werd “La Tour de Numérobis”, gesponsord door de beroemde Jamel Debbouze, en de eerste Gallische musical, “C’est du Délire!”, gepresenteerd in aanwezigheid van Anne Goscinny. Vele andere beroemdheden waren aanwezig, waaronder Vincent Cassel, Laetitia Casta, Louis Garrel, Ludivine Sagnier, Camille Chamoux, Reem Kherci, Mokobe, Tristan Lopin en Alban Ivanov.

Voor wie niet bang is van een spatje water, heeft Parc Astérix een aantal waterattracties in petto. Die brengen wat verkoeling én een flinke adrenalineboost. De attracties La Revanche des Pirates, Romus et Rapidus, Menhir Express en L’ Oxygénarium staan garant staan voor onvervalste waterpret en onvergetelijke herinneringen.

DE GALLISCHE ZOMER: EEN UNIEKE NOCTURNE

Van 13 juli tot 31 augustus heerst in Parc Astérix een heuse Été Gaulois. Het park blijft dan uitzonderlijk tot 22.00 uur open. Het is de gedroomde gelegenheid om deel te nemen aan het beroemde Gallische banket, een geanimeerd diner in het hart van het Gallische dorp. Daarna gaan de feestelijkheden verder met de spetterende finalevoorstelling Le ciel vous tombe sur la tête (‘de hemel komt naar beneden’), een exclusieve pyrotechnische show die de hemel in vuur en vlam zet en de dag in schoonheid afsluit.

 

Of je nu op zoek bent naar sensatie, gezellig met het hele gezin op pad gaat of heerlijk samen wilt lachen, elke hoek van het park heeft een verrassing in petto. En met de nieuwe attracties ter ere van zijn 35ste verjaardag en speciale events zoals L’Été Gaulois is het park de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Voor meer details over de openingsdagen en -uren kun je terecht op de officiële website van het park: www.parcasterix.fr/nl.

Koop je toegangskaartjes online: https://www.parcasterix.fr/nl/offres/billets

Boek je verblijf: https://www.parcasterix.fr/nl/offres/sejours

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Parc Astérix.

LEES OOK :

Woman to watch: Barbara Bouckaert

Zelfbruiners: de redders in nood voor een stralende huid

David Lloyd: bij deze exclusieve fitnessclubs kan je buiten zwemmen, tennis, paddelen en meer

Commercieel team De artikels van >