Oscars 2019: hoogtepunten en opvallendste looks
© Getty Images

Oscars 2019: hoogtepunten en opvallendste looks

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 2 min

Afgelopen nacht werden in Los Angeles voor de 91e keer de Oscars uitgereikt. Naar jaarlijkse gewoonte verschenen er een hoop verrassende looks op de rode loper, werd er in acceptance-speeches gehint naar politieke kwesties en had de avond een aantal verrassende wendingen in petto. Wat waren zoal de hoogtepunten en welke opvallende looks gingen lopen met de aandacht?

Op verschillende vlakken verliepen de Oscars vannacht anders dan afgelopen jaren. Zo ontbrak er allereerst een vaste presentator. Niet één iemand zorgde voor het vloeiende verloop van de show, wel waren het verschillende Hollywood-sterren die ieder op geheel eigen wijze de uitreiking van de Academy Awards aan elkaar praatten. Hier mochten politiek getinte uitspraken, vaak gehuld in een humoristisch jasje, wederom niet ontbreken. Zo spraken enkele artiesten over de beruchte muur tussen de VS en Mexico. Daarbij stond ook diversiteit dit jaar in de kijker. Tegenover vorige jaren werden meer vrouwelijke actrices genomineerd en verkozen, alsook artiesten van Afrikaans-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse origine. De jaarlijkse kritiek op de ‘witte’ Oscars bleef dit jaar dus uit.

/

Gespot op de rode loper

Alvorens de uitreiking van de Oscars zelf, vindt een groot deel van de show ook al plaats op de rode loper. Jaarlijks halen Hollywood-sterren samen met de grootste designers alles uit de kast om de aandacht op de rode loper te stelen. Vannacht waren vooral twee specifieke looks het onderwerp van de aandacht.

Zo dwaalden alle blikken af naar Lady Gaga, en vooral naar het juweel dat ze rond haar hals droeg. De actrice en zangeres van ‘A Star is Born’ (die tevens ook naar huis ging met een Oscar voor het lied ‘Shallow’) pronkte met een diamant van Tiffany & Co, ter waarde van 30 miljoen dollar. Hiermee ging ze Audrey Hepburn achterna, die het juweel in 1961 voor de film ‘Breakfast at Tiffany’s’ ook al droeg. Verder stal ook Billy Porter, de acteur uit de serie ‘Pose’ de show. Hij verscheen in tegenstelling tot andere mannelijke artiesten niet in een doorsnee kostuum. Wel droeg hij een glamoureuze tuxedo-jurk van Christian Siriano, waarmee hij een statement wilde maken omtrent genderdiversiteit. Doorheen de avond liet hij zichzelf ‘Cinder-fella’ noemen.

/

De opvallendste looks

Natuurlijk waren het niet alleen Lady Gaga en Billy Porter die in opvallende outfit de rode loper betraden. Ook andere artiesten haalden alles uit de kast om te stralen voor de camera’s. Wij zetten voor jou de 25 opvallendste looks op een rijtje.

Alle beelden via Getty Images. 

/

Behind the scenes

Ondanks de uitgebreide defilés en fotoshoots op de rode loper, besloten een aantal celebs hun avond ook vast te leggen op Instagram. Selfies met andere bekendheden, sfeerbeelden, een inkijk in het getting-ready proces, … allemaal kwam het aan bod. Omdat zulke beelden vaak meer zeggen dan woorden en ze ons een exclusieve kijk achter de schermen bieden, lijstten we voor jullie de beste Instagram posts op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Billy Porter (@theebillyporter) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miley Cyrus (@mileycyrus) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Ronson (@iammarkronson) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michelle Yeoh 楊紫瓊 (@michelleyeoh_official) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zooey Deschanel (@zooeydeschanel) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julia Roberts (@juliaroberts) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trevor Noah (@trevornoah) op

Meer lezen? In beeld: dit waren de Grammy Awards van 2019, Golden Globes 2019: Dit waren de mooiste looks op de rode loper, 5 vrouwelijke artiesten om in de gaten te houden in 2019

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hoogtepunten, Mode, Oscars, Oscars 2019, Rode loper.