In beeld: dit waren de Grammy Awards van 2019
© Getty Images

In beeld: dit waren de Grammy Awards van 2019

Leestijd: 1 min

Afgelopen nacht vond de 61ste editie van de Grammy Awards opnieuw plaats in Los Angeles. Naar goede gewoonte was het een avond vol spektakel en glamoureuze outfits. De editie kon zelfs op een primeur rekenen, want het nummer This is America van Childish Gambino is het eerste rapnummer ooit die de prijs voor nummer van het jaar won. Ontdek hier de leukste beelden van de Grammy's van 2019!

De grootste awardshow van de muziekindustrie zit er alweer op. Op deze 61ste editie van de Grammy Awards werden maar liefst in 84 categorieën prijzen uitgereikt. De meest prestigieuze prijzen werden dit jaar in de wacht gesleept door Lady Gaga en Childish Gambino, het alter ego van de komiek Donald Glover. Lady Gaga won de prijs voor beste solo performance met Joanne en beste duo met het nummer Shallow uit A star is born. Childish Gambino sleepte de prijs voor beste nummer van het jaar in de wacht. Het is de eerste keer dat een rapnummer een van de belangrijkste awards won.

Meer lezen? Hooverphonic klinkt herboren met nieuwe zangeres  

/

Drama en spektakel

De voor ons minder bekende countryzangeres Kacey Musgraves ging met de meeste awards naar huis. Zij sleepte de prijs voor beste album in de wacht en datzelfde album werd met nog drie andere prijzen beloond. Andere grote prijzen gingen onder andere naar Dua Lipa (revelatie van het jaar), Cardi B (beste rapalbum) en Ariana Grande (beste pop vocaal album). Een van de grote favorieten van de avond, Kendrick Lamar, kon de verwachtingen niet inlossen. Hij won slechts een van de acht prijzen waarvoor hij genomineerd werd.

Tijdens de show traden ook verschillende grote sterren op. Zo werden de aanwezigen getrakteerd op originele duetten van Shawn Mendes en Miley Cyrus, Post Malone en Red Hot Chili Peppers en optredens van Cardi B en Lady Gaga. Onverwacht kwam ook Michelle Obama een speech geven tijdens de ceremonie. Ook het nodige drama kon niet ontbreken tijdens de Grammy Awards. Zo was Ariana Grande, die normaal ging optreden, niet aanwezig. Eerder deze week kreeg ze namelijk ruzie met de producenten over de invulling van haar optreden.

De awardshow leverde heel wat leuke beelden op. Ontdek hier de beste foto’s van de Grammys van 2019:

Alle beelden via Getty Images

Meer lezen? Golden Globes 2019: Dit waren de mooiste looks op de rode loper5 opkomende Belgische muziektalenten om in de gaten te houdenNiet alleen Hanne danst: deze celebs waren in een vorig leven ballerina.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Grammy awards, Grammy's, Grammys 2019, Lady Gaga.