5 vrouwelijke artiesten om in de gaten te houden in 2019
© Getty, Glowie, Getty

5 vrouwelijke artiesten om in de gaten te houden in 2019

Leestijd: 2 min

Who run the music world? Girls! (And one couple). Tenminste als je het aan de muzikale redactie van Marie Claire zou vragen. Deze artiesten krijgen 5-sterrenrecensies van yours truly.

1.Rosalía

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ROSALÍA (@rosalia.vt) le

Deze 25-jarige singer-songwriter met een al een even melodieuze naam Rosalía Vila Tobella was de poprevelatie van 2018 in Spanje. Ze won twee Latin Grammy’s, werkte samen met Pharrell Williams en staat in een eindeloos aantal ‘best of 2018’ lijstjes en dit terwijl alles eigenlijk moet nog beginnen voor de 25-jarige Spaanse. Ze bracht onlangs haar tweede studioalbum ‘El Mal Querer’ (letterlijk vertaald: de slechte liefde) uit, die wereldwijd op lovende recensies kan rekenen. Dit voorjaar zal Rosalía met haar originele mix van traditionele flamenco, urban en pop de mainstage van het prestigieuze Amerikaanse Coachella festival in vuur en vlam zetten. Hitsingle ‘Malamente’ (met wervelende videoclip) breekt bij ons al heel wat potjes.

/

2. Glowie

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Glowie (@itsglowie) le

Glowie is een 21-jarige trotse feministe uit IJsland die eerlijke muziek maakt. Ze werd als kind gepest op school, maar zette die onzekerheden om in body positivity. Het resultaat zijn aanstekelijke popsongs waar je niet op kan stilzitten. Haar eerste single ‘Body’ is daar meteen het beste bewijs van. “Body is all about being yourself and dancing like nobody’s watching,WORD! Inmiddels verruilde Glowie Reykjavík voor Londen en tekende ze bij Columbia Records. 2019 wordt op zijn zachtst gezegd een veelbelovend jaar.

/

3. Jain

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par JAIN (@jainmusic) le

Deze Franse artieste ken je vast van de hit “Makeba” met het aanstekelijke deuntje uit 2015. In augustus 2018 liet Jain haar tweede album los op de wereld en met effect: de dag van de release stond Souldier al in verschillende landen op #1 in de iTunes charts. Onlangs bracht ze haar nieuwe single ‘Oh Man’ uit, waarvoor ze de video live opnam in het MNAC Museum in Barcelona. Ze staat bekend om haar bijzondere clipjes waar veel montagewerk aan te pas komt. Tijdens haar optredens is less echter more, en blijft Jain steeds trouw aan een zwarte jurk met witte boord.

/

4. Geike

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Geike Arnaert (@geike_arnaert) le

Geike is zonder twijfel dé Belgische artiest bij uitstek waar het meest reikhalzend naar wordt uitgekeken. Na het zinderende succes van haar samenwerking met BLØF op ‘Zoutelande’, is de tijd voor Geike nu helemaal rijp om haar plek onder de zon op te eisen. En dat ze dat met verve en met bloedmooie songs zal doen staat in de sterren geschreven.

/

5. Suzan & Freek

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Suzan & Freek (@suzanenfreek) le

Het duo dat de liefde voor elkaar en de muziek op de middelbare school vond, maakte furore met originele covers. Hun versie van “Don’t Let me Down” van The Chainsmokers zette hen pas echt op de kaart en maakte van hen een online fenomeen. Het filmpje werd een miljoen keer bekeken. Met een uitverkochte clubtour en optredens op grote festivals als Sziget, Paaspop, Concert at Sea en Tuckerville hebben Suzan & Freek er een druk jaar op zitten. In 2018 brachten ze hun eerste Nederlandstalige single uit “Als het avond is”, een opstap naar een eerste EP in 2019.

Bron: Sony Music

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Artiesten, Muziek.