Op visite: onze favoriete adressen in de Franse Rhônestreek
© mv

Op visite: onze favoriete adressen in de Franse Rhônestreek

Leestijd: 1 min

Heerlijk tafelen, de lekkerste wijn slurpen en prachtige natuur en geschiedenis ontdekken: onze favoriete adressen in de Franse Rhônestreek.

/

Slapen

mv

Bij b&b Le Clos Saint Saourde slaap je op een rustige en exotische plek in het midden van de Provence. De vijf prachtige gastenkamers zijn elke zo uniek dat je haast nooit met een verkeerd been uit bed kan stappen. De oude schuur van de hoeve die werd omgetoverd tot cottage is dan weer ideaal voor wie met vrienden of familie naar de streek trekt.

Meer info vind je hier.

/

Proeven

mv

Van vingaire bij La Para, over olijfolie bij Huillerie Richard,tot talloze fantastische wijnboeren; de streek is een must-visit voor fijnproevers. De Rhônestreek staat bekend om haar rode wijnen, maar ook witte wijn wint steeds meer aan populariteit. Cote du Rhône wijnen worden geproduceerd met Grenache druiven, die een fruitige maar droge wijn leveren. Daarnaast ook telkens met de Syrah druif, die voor de soepele en volle smaak zorgt.

Enkele must-visit wijnboeren uit de streek:

  • De wijnkelder van Ann Vermeersch: dochter van een vroegere Belgische autoracer die zich later omschoolde tot wijnhandelaar, ligt tussen de bossen, mooi geïntegreerd in het landschap. Het beroep wordt beetje bij beetje vrouwelijker. “Omdat”, vertelt Ann ons “de neus van vrouwen beter ontwikkeld is om wijnaroma’s te onderscheiden dan die van mannen. En dat komt eenvoudigweg omdat vrouwen dezelfde ingrediënten en geuren herkennen die ze zo vaak gebruiken in de keuken. Heeft de wijn van wijnboerinnen specifieke kenmerken? Niet noodzakelijk, maar ze hebben wel de neiging ronde en fruitige wijnen te maken, die lichter en frisser smaken.”

Meer info

  • Domaine Giniès: De naam van Duitse oorsprong benadrukt het domein als ‘het koninkrijk van de wijn’. De wijnbouwers genieten van hun wijngaarden die op hoogte liggen (450 en 500m) om zo frisse en rijpe wijnen te produceren.

Meer info 

/

Ontdekken

Wie naar de Rhônestreek trekt, kan heel wat toeristische en culturele activiteiten bewonderen. Als ook de Pont Du Gare. Deze brug is de hoogste die ooit in de oudheid werd gebouwd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze prijkt middenin een immens gebied met kreupelhoutvegetatie (garrigue), over de laatste zijrivier van de Rhône, alvorens die uitmondt in de zee: een indrukwekkend bouwwerk. De regio biedt heel wat toeristische en culturele activiteiten.

De site is 7 dagen op 7 toegankelijk met wisselende openingsuren.

www.pontdugard.fr

/

Eten

Alice Bown

Of je nu op het schaduwrijke terras geniet van een adembenemend uitzicht op Vaisoin-la-Romaine, of binnen zit, in de gewelfde zaal die dienst deed als paardenstal in de tijd van de Graven van Toulouse. De verfijnde gerechten doen de lokale seizoensproducten alle eer aan. Op de wijnkaart prijken de allerbeste wijnen uit de streek.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Christophe Coppens voor veertigste verjaardag NATAN uitgenodigd als creatief directeur

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Frankrijk, Wijn.