Natan nodigt Christophe Coppens uit als creatief directeur voor veertigste verjaardag
© Natan

Natan nodigt Christophe Coppens uit als creatief directeur voor veertigste verjaardag

Leestijd: 1 min

Het merk blaast in 2023 40 kaarsjes uit. Ter ere van deze gelegenheid is Christophe Coppens uitgenodigd als creatief directeur.

/

Christophe Coppens is een Belgische kunstenaar, operaregisseur en ontwerper. Hij studeerde drama aan het Conservatorium van Brussel, en terwijl hij een pad aspireerde als acteur en regisseur belandde hij eerder toevallig, op uitnodiging van een gerenommeerd tijdschrift, in Parijs, om vervolgens een wereldwijde carrière op het snijvlak van mode, design en kunst uit te bouwen. In de 20 jaar die volgden, maakte hij accessoires collecties, werkte hij samen in de muziek-, mode- en designwereld, terwijl hij tegelijkertijd zijn werk als kunstenaar gestaag verder ontwikkelde.

Lees ook: Zo verzorg je je kasjmier kledingstuk best

/

Creatief partnership

Christophe gaat aan de slag met het DNA van het huis om er zijn unieke stempel op te drukken. Dit als een creatief partnership met Dhr Vermeulen en het Natan team. Deze bijzondere samenwerking zal zijn effect hebben op de collecties, accessoires, beeldmateriaal, winkels, defilés, evenementen en jubileum interventies.

“Mijn relatie met het Huis Natan gaat ondertussen zo een 25 jaar terug, ik heb dan ook een bijzondere affiniteit en respect voor het werk van Mr Vermeulen en zijn team. Zijn positie in België is uniek. Niemand doet wat hij doet en dit al 40 jaar lang. Het vertrouwen krijgen om met het DNA van dit Belgisch monument aan de slag te gaan is dan ook een eer en ontzettend spannend. Ik kijk uit naar dit boeiend avontuur waarbij kunst, mode, regie en performance een hoofdrol zullen spelen”, klinkt het bij Christophe.

“Ik was op zoek naar ondersteuning en een visie voor 2023, maar ook voor de volgende twintig jaar. Ik bewonder de carrière van Christophe en zijn oog voor mode, ervaring als regisseur en werk als kunstenaar. Ik beschouw het als een geschenk voor mijn huis en mezelf om zo het jaar in te zetten. Met hem aan boord hebben we de juiste knowhow in huis gehaald om ook in- ternationaal onze stempel te drukken”, deelt Dhr Vermeulen.

Lees ook: Getest en (goed)gekeurd: de verjongende dagcrème

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Natan.