GETEST: De SoundSport Free draadloze oortjes van Bose
© Bose

GETEST: De SoundSport Free draadloze oortjes van Bose

Door Valentine Van Gestel & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Niets vervelender dan met de draad van je headset blijven hangen tijdens het trainen. Gelukkig kwam Bose met een oplossing. Het merk pakt voor de eerste keer uit met draadloze oortjes genaamd SoundSport Free. Wij hebben ze voor jou getest.

Het concept

De SoundSport Free belooft een krachtig, duidelijk en kwalitatief geluid tijdens het trainen en dat zonder beperkingen. Om dat mogelijk te maken, wendde Bose zich tot de modernste technologie voor draadloos luisterplezier. De oortjes zijn waterafstotend en verzekeren je een maximaal Bluetooth-signaal. Het doel: een consistent geluid produceren tijdens jouw trainingssessie. En dit allemaal met een batterijduur van vijf uur.

Op proef

De eerste kennismaking is al direct een verrassing. De zwarte doos waarin de oortjes worden geleverd, is een klein technologisch meesterwerk. Het opent soepel, een beetje zoals een Star Trek schip. De twee lichtjes op de oortjes – die trouwens al opgeladen zijn – worden blauw wanneer ze, via Bluetooth, verbonden zijn met je smartphone. Maar wat als je je oortjes kwijt bent? Geen probleem, daar heeft Bose ook aan gedacht. In dat geval moet je enkel de Bose+-app downloaden, die je dan vervolgens helpt om je oortjes terug te vinden.

Wat mij echter het meest verbaasde, was het gewicht. De oortjes zijn ultralicht en daardoor dus super comfortabel. Tijdens mijn training gisteren vergat ik zelfs dat ik oortjes in had. Het geluid is uitstekend. Ik overdrijf niet, het contrast met mijn vorige headset is opvallend. Maar wanneer er hoogteverschillen aan te pas komen, waardoor ik anders begin te lopen, hebben de oortjes moeite om stabiliteit te bewaren. Dan ben ik bang om er eentje te verliezen. Kortom: ze zijn waarschijnlijk meer geschikt voor binnensporten dan voor buiten.

De pluspunten

De kwaliteit van het geluid en het feit dat je de oortjes bijna niet voelt tijdens het trainen, zijn voor mij echte pluspunten.

De minpunten

De overall look. Als ik de oortjes in heb, voel ik me een beetje Shrek. Ik heb twee trompetjes in plaats van oren! SoundSport Free blijft dus niet onopgemerkt. Persoonlijk heb ik liever een headset die iets discreter is. Misschien iets voor versie 2.0?

Het verdict

oortjes

Bose

De Bose SoundSport Free draadloze oortjes bieden vrijheid en autonomie, dankzij geluid van goede kwaliteit en een batterij die toch vijf uur meegaat. Dat gezegd zijnde, kan er aan de look nog wel wat gewerkt worden.

 

Bose SoundSport Free, € 199,95, meer info op www.bosebelgium.be

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bose, Lopen, SoundSport Free, Sport.