Workout trends: welke tendenzen moeten we volgen voor een fit 2018?
© Instagram @balletbeautiful / @meghanmarkle

Workout trends: welke tendenzen moeten we volgen voor een fit 2018?

Leestijd: 3 min

Wat doen de Vicrtoria Secret modellen voor hun killer body? Hoe blijft Hailey Baldwin in vorm, en hoe ziet de workout van Meghan Markle (de toekomstige vrouw van Price Harry) eruit? We nemen een kijkje naar de vier opkomende fitness trends.

1. Fit’Ballet

De elegantie van klassiek ballet met de intensiteit van een fitness cardiotraining. Ook Yoga en pilates komen hier aan bod. Het is een volledige workout waardoor je een gespierd lichaam opbouwt met een ballerina-uitstraling. Je verstevigt je core en lichaam en verlengt je spieren. Je voert barre-oefeningen, waaronder pliés en stretching, uit aan een pittig tempo. Vaak wordt fit ballet gecombineerd met Cardio Ballet waardoor je ook je uithouding verbetert.

/

2. De Victoria’s Secret Angels workout

Op de Instagram-account ‘Joja’, opgestart door de Victoria’s Secret Angels Joséphine Skriver et Jasmine Tookes, vind je deze vijf oefeningen om je lichaam mooi vorm te geven. Je hebt er maar een minimum aan accessoires voor nodig dus je kan ze gewoon bij je thuis uitvoeren op een yogamat. Klaar voor die mooie billen en strakke buik?

  1. Voor mooie billen

2. Voor je buik

3. Voor armen en buik

4. Nog meer strakke billen

5. Voor een afgelijnde taille en strakke heupen

/

3. Yoga in combinatie met Cross Fit

Meghan Markle, de 36 jarige actrice uit de Amerikaanse serie Suits en verloofde van Prince Harry, dankt haar afgetrainde lichaam aan fitness en yoga. Haar moeder is Yogalerares en de sport maakt volgens de actrice deel uit van haar leven. Acrobatische yogaoefeningen (wat had je gedacht van een dochter van een Yogalerares?) in combinatie met een pittige Cross Fit workout vormen de perfecte combinatie van stretching, evenwicht, krachttraining en cardio. Alles wat een mens nodig heeft voor een gezonde geest in een gezond lichaam dus.

/

4. Balansoefeningen op een balansbord of evenwichtsplaat

Hailey Baldwin en Alexis Ren hier in volle actie op hun balance board. Een evenwichtsplaat is ideaal om je core te verstevigen, je evenwicht te oefenen en je coördinatie en houding te verbeteren. Door de diepliggende houdingsspieren te trainen, krijg je een betere controle over je lichaam en je motoriek. In de fitness vind je tegenwoordig overal zo’n evenwichtsplaat of BOSU bal om deze evenwichtsoefeningen op uit te oefenen.

💪🏾@dogpound_nyc tnite with @alexisren – @kirkmyersfitness

Een bericht gedeeld door Jasmine Tookes (@jastookes) op

(geïnspireerd door Vogue.fr)

Advies over de beste sportoutfits vind je hier.

Lees hier alles over het nieuwste Fitbit horloge.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Celebrities, Fitness, Sport, Trend, Workout.