1. De originele margarita
Wist je dat de margarita bedacht is om tequila op een ‘nettere’ manier te drinken? Geen gekke smoelen na het drinken ervan, maar wel de heerlijke Mexicaanse pit van het drankje.
Ingrediënten:
- 30 ml Cointreau
- 50 ml witte tequila
- 20 ml vers limoensap
- ijs
Bereidingswijze:
Om de beste margarita te bekomen, meng je bovenstaande ingrediënten best in een shaker. Schud, zeef en serveer in een gekoeld glas met een zoutrandje, versierd door een schijfje limoen. Genot verzekerd!
2. Campari Negroni
Met zijn felrode kleur, intense geur en inspirerende smaak is Campari een moderne, charismatische klassieker. De wereldwijd gewaardeerde aperitiefdrank vormt dan ook de basis voor de meest gerenommeerde cocktails. Zoals de Negroni die 1919 gecreëerd werd en waarvan Campari het essentiële element is. Ontdek hieronder hoe je deze verfrissende must-drink cocktail zelf maakt.
Ingrediënten:
- 30 ml Campari
- 30 ml Vermouth
- 30 ml Gin
- Ijs (veel)
- Appelsien
Bereidingswijze:
- Meng de Campari, Vermouth en Gin in een breed glas. Je gebruikt voor deze cocktail best geen lang glas zodat je meer ijs kwijt kan in je glas.
- Voeg zoveel ijsblokjes als mogelijk toe aan je glas en meng alles al roerend door elkaar. Roer voor ongeveer een halve minuut goed door zodat je glas en drank gekoeld raken.
- Schel de appelsien en pers de schil uit boven je drankje. Je ziet misschien niks vallen, maar niets is minder waar. Dresseer de schil vervolgens opgerold in je glas.
Extra tip: Heb je het graag wat zoeter? Voeg dan suikerwater of suikersiroop toe aan je cocktail. Heb je het liever nog bitterder? Gebruik dan een pompelmoes in de plaats van een appelsien.
3. S. Pellegrino Essenza meets Gin
Makkelijker dan deze cocktail gaat het niet worden. Velen onder ons denken te weten hoe ze de perfecte cocktail met gin moeten maken, maar ken je deze al?
Ingrediënten:
- 35 ml Gin
- 100 ml S. Pellegrino Essenza Citroen
- IJs
- Verse kruiden om af te werken
Bereidingswijze:
Voeg alles samen in een glas, roer goed door elkaar en serveer. Klaar! Geen wonder dat Gin al jaren lang onze favoriete mixer is.
4. MVSA cava cocktail
Ooit al eens cava met Gin gecombineerd? Deze verrassende combo wist ons te bekoren als zomerdrankje. Hij is niet alleen heel makkelijk te maken, maar heeft het beste van twee werelden. Door het zomerse fruit lijkt het net of je van een heerlijke sangria aan het genieten bent, maar door de combinatie met gin krijg je net die perfecte hoeveelheid bitterheid die je bij sangria niet hebt.
Wist je dat MVSA Cava (uitgesproken als Muza) voor zijn Brut Rosé deze zomer een limited edition fles heeft ontworpen? Een sexy summer sleeve die elk zomers etentje, aperitief of privé-strandfeestje opvrolijkt.
Ingrediënten:
- 150 ml MVSA Cava Brut Rosé
- 40 ml Gin
- IJsblokjes
- Zomerfruit
Bereidingswijze:
Voeg alles samen in een glas, roer goed door elkaar en serveer. Instant vakantiegevoel!
5. Americano
Nog een cocktail met de felrode Campari is de Americano. Dit drankje wordt ook wel de voorloper van Campari Negroni genoemd. Toch zijn beide cocktails heel verschillend van elkaar. Een Americano wordt trouwens niet met sterke drank gemaakt.
Ingrediënten:
- 25 ml zoete rode vermouth
- 25 ml Campari
- Spuitwater
- Sinaasappelschil
- IJsblokjes
Bereidingswijze:
- Vul een glas voor de helft met ijs.
- Schenk eerst de Campari in en vervolgens de rode vermouth.
- Voeg een klein beetje prikwater toe.
- Garneer het drankje met een dik schijfje sinaasappel.
Nog niet uitgelezen? Lees dan meer Marie Claire op: Martini doet met deze mocktails mee aan de verantwoordelijke cocktail trend, Uniek in België: betaal je design interieur af dankzij Brusselse start-up AFC en Zomershoot 2020: Zomer aan de rivièra.