Zomershoot 2020: Zomer aan de rivièra
© Thor Salden

Zomershoot 2020: Zomer aan de rivièra

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Zomer 2020 wordt er ééntje met de nadruk op dichtbij. Het moment om de mooiste rivièra's van Europa te ontdekken dus. In onze zomershoot in Marie Claire Juli/Augustus dopen we jouw eigen tuin om tot de Belgische Rivièra. Maar de echte magie speelt zich iets zuidelijker af: aan de Frans-Italiaanse grens, de geboorteplaats van het iconische beautymerk Lancaster.

Aan de Frans-Italiaanse grens, waar de Franse Rivièra zijn hoogtepunt bereikt in Monaco kom je in een magische wereld terecht. Hier situeert zich de geboorteplaats van het iconische beautymerk Lancaster. Sinds de opkomst van het massatoerisme benadrukten zij als eersten het belang van zonnecrème en je goed insmeren. Het begin van een love affair met de perfecte (veilige) tan onder een stralende zon, in 1 van de meest inspirerende regio’s ter wereld.

Lancaster

Thor Salden

/

Monaco als muze

Het verhaal van Lancaster begint op het moment wanneer de industrieel en piloot Georges Wurz in het Monaco van de jaren ’40 belandt. Tijdens zijn verblijf aan de Côte d’Azur ontmoet hij chemicus Dr. Eugene Frezzatti. De 2 zagen wel iets in het luxueuze beautysegment. De naam Lancaster verwijst naar het vliegtuig waarmee Wurz tijdens WWII vloog: de Avro Lancaster, een Brits gevechtsvliegtuig dat ontworpen werd voor the Royal Air Force.

Georges Wurz en Dr. Eugene Frezzatti

Pers

De focus van Lancaster ligt vanaf dag 1 op zonnecrème, skincare, make-up en deodorant. En ja: ook Grace van Monaco was grote Lancaster fan. In 1976 haalt het merk de internationale pers wanneer ze retinol als anti-aging wapen lanceren in de Suractif-lijn. Ook het belang van veilig zonnen wordt steeds meer uitgelicht, door het gebruik van vrije radicalen zoveel mogelijk uit de producten te weren. Lijkt ons allemaal zonneklaar. Happy summer!

/

Shopping

Op zoek naar een kwaliteitsvolle zonnecrème? Probeer eens deze:

Ontdek de volledige zomershoot in Marie Claire Juli/Augustus, nu verkrijgbaar in de winkel. Wil je meer Marie Claire online? Lees dan ook: Shopping: de zonnebrillen trends van deze zomer, Dit zijn de SS20 trends die jouw zomergarderobe nodig heeft en Martini doet met deze mocktails mee aan de verantwoordelijke cocktail trend.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Lancaster, Zomer 2020.