Uniek in België: betaal je design interieur af dankzij Brusselse start-up AFC
© Pers

Uniek in België: betaal je design interieur af dankzij Brusselse start-up AFC

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Affordable Furniture Collection, ook wel gekend als AFC is een Brusselse start-up die zichzelf steeds weet heruit te vinden. Dit keer is dat niet anders. Dankzij AFC kan je nu niet enkel jouw vier bakstenen muren afbetalen maar ook je interieur.

/

Op zoek naar een tussenmarkt

Toen oprichters Audrey Joris en Augustin Brown, twee jong afgestudeerden aan de KULeuven in Business administration, voor hun gezamenlijk appartement op zoek gingen naar meubels en interieur bleek dit een grote uitdaging te zijn. Niets stond hen namelijk aan, met een budget voor ‘wegwerp’ meubels maar een voorliefde voor design. Een tussenmarkt was ver te zoeken en dus was AFC geboren. Duurzame alternatieven gevonden door Audrey en Augustin.

AFC-collection

Pers

Tot op heden ligt de focus van deze start-up op duurzaam leven in stijl. Meubelen krijgen een nieuw leven dankzij de webshop enerzijds en interieur projecten anderzijds. Vergeten meubelstukken worden in een moderne context geplaatst en duurzaam wonen gestimuleerd.

Op basis van twee afspraken stelt AFC een interieur en stijl voor aan hun klanten om vervolgens de installatie ervan ook voor zich te nemen. Het AFC-interieurmodel is dus zo gecreëerd dat er niet enkel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, maar ook aan het gebrek aan tijd en flexibiliteit van de klanten.

/

Lease to own

Iedereen heeft recht op een stijlvol en huiselijk interieur. Zo ook ‘first movers’. Het enige probleem is, een keer jonge kopers hun eeuwige thuis hebben gekocht blijft er maar weinig geld over voor een duurzaam interieur. Velen zijn daarom genoodzaakt voor ‘wegwerp’ meubels te kiezen. Enkel nadat de woning is afbetaald zal men investeren in kwaliteitsmeubels. Jammer, niet waar?

AFC biedt daarom een oplossing met hun net gelanceerd leasing model. Voor een minimum shoppingbedrag van €15.000 kan je voortaan leasen op een termijn van drie, vier of vijf jaar met een restwaarde van 5%. Gedaan met dat studenteninterieur. Vanaf nu hoort bij je eerste volwassen thuis ook een volwassen en smaakvol interieur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AFC (@afc__collection) op

Lees meer Marie Claire op: Demain, het online kunstplatform voor de kunst van morgenOnze favoriete interieurshop Paulette in’t Stad opent webshop en Post-quarantine t(r)ip: Martinhal Sagres Portugal.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: AFC-collection, Interieur, Start-up, Sustainability.