Ontdek de wereld van Wes Anderson
©

Ontdek de wereld van Wes Anderson

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

En die speelt zich nu ook af op een luxueuze art deco trein uit de vorige eeuw die vanuit het Londense Victoria station vertrekt. 

/

De regisseur is aan het inrichten geslagen om zijn leefwereld te vertalen naar het Cygnus-rijtuig van de British Pullman, a Belmond train. Geniet van de retro omgeving tijdens een overheerlijke high tea met Veuve Clicquot champagne, terwijl de stoomtrein door het Britse landschap zoeft. De coupé wordt door Belmond omschreven als een ode aan de gouden jaren van cinema én reizen.

Anderson zelf is ook dol op treinen en het inrichten van treincoupés in zijn films, kijk maar naar The Grand Budapest Hotel en The Darjeeling Limited.

Lees ook: Seksuele onthouding: het einde van een taboe?

Deze reis is een must voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van mid-century glamour door de ogen van de regisseur van The French Dispatch en The Royal Tenenbaums.

Een ervaring om nooit meer te vergeten. All aboard!

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.