Ontdek de sea & sun-vibes van Hotel Casa Bianca al Mare in Veneto
© Casa Bianca al Mare

Ontdek de sea & sun-vibes van Hotel Casa Bianca al Mare in Veneto

Leestijd: 1 min

Op een boogscheut van Venetië met alles in huis voor een dolce vita-vakantiegevoel: Hotel Casa Bianca al Mare staat bovenaan ons lijstje om deze zomer te verkennen.

Casa Bianca aan de zee

Ontdek de Venetiaanse kust en dan voornamelijk het charmante badplaatsje Jesolo Lido. Midden op het centrale plein tref je er het Casa Bianca al Mare Hotel… Een plek waar old world charm en moderne luxe elkaar vinden op een bedje van Italiaanse stijl. Deze parel aan de Adriatische kust verandert in de zomermaanden in een mekka voor plezier, ontspanning en recreatie. Met dank aan zijn strategische ligging op slechts enkele kilometers van Venetië.

Art Nouveau Parel

Het hotel werd gebouwd in het begin van de jaren 1920, en is een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur met gekanteelde borstweringen en sierlijke torentjes. Een schoolvoorbeeld van art nouveau stijl met witte muren die geaccentueerd worden door heldere kleuren. Het geheel straalt een kosmopolitische verfijning uit dankzij een samenhangende combinatie van materialen en ruimtes in een fabuleuze omgeving. Gasten kunnen kiezen uit 40 romantische suites met zicht op zee. Stuk voor stuk schitterend gerenoveerd om het historische erfgoed van het hotel te eren. Het met bloemen omzoomde pad dat naar de lobby leidt, de ingetogen verfijning van de suites en het enorme terras met uitzicht op de Adriatische Zee zijn slechts enkele van de kenmerken die de gasten uitnodigen om te genieten van al de betovering en magie van de Italiaanse levensstijl. Op het dak biedt een terras met bar, uitgerust met hydromassagetubs, een uniek en panoramisch uitzicht op het strand.

Filmgeschiedenis

Het hotel was het decor voor tal van iconische Italiaanse films in de jaren ’60. In 1966 verwelkomde Casa Bianca de regisseur en zijn crew voor de film “Signore e Signori” (Dames en Heren), geregisseerd door Pietro Germi met in de hoofdrol Virna Lisi. Deze film won de Grand Prix voor beste film op het 19e festival van Cannes. In 1991 koos regisseur Alessandro D’Alatri het hotel als decor voor zijn film “Americano Rosso” (American Red) met Sabrina Ferilli, Fabrizio Bentivoglio en Burt Young.

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/6-fleurige-cocktails-waarmee-je-je-gezelschap-omverblaast/

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Azuurblauwe zee, Italië, Op vakantie.